Κόσμος

Βλάντιμιρ Πούτιν: Διευθύνει το στρατό από το καταφύγιο

Βλάντιμιρ Πούτιν: Διευθύνει το στρατό από το καταφύγιο

Πηγή Φωτογραφίας: ADN America

Βλάντιμιρ Πούτιν: Ο πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα διευθύνει το στρατό από πυρηνικό καταφύγιο.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν μαζί με τους στενότερους συνεργάτες του διευθύνουν τα ρωσικά στρατεύματα από πυρηνικά καταφύγια. Αυτό φαίνεται και από τις κινήσεις των αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται από κορυφαίους αξιωματούχους του Κρεμλίνου και δείχνουν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος βρίσκεται σε κρησφύγετο κοντά στο Σουργκούτ, στη δυτική Σιβηρία.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού – ο οποίος απουσιάζει μυστηριωδώς εδώ και αρκετές εβδομάδες, με αποτέλεσμα να πυροδοτεί φήμες για την υγεία του, πιστεύεται ότι βρίσκεται σε ένα καταφύγιο κοντά στην Ούφα στα Ουράλια, 725 μίλια ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με τον ερευνητή δημοσιογράφο Christo Grozev. Όπως αναφέρει η Daily Mail, η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από την κόρη του Σοϊγκού, η οποία επισκέφτηκε την περιοχή για περίπου τρεις ημέρες από τις 22 Μαρτίου.

Russia’s President Vladimir Putin chairs a meeting in the Novo-Ogaryovo residence outside Moscow, on October 10, 2012. AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI/ POOL /ALEXEI NIKOLSKY

Ύποπτη η χρήση πυρηνικών καταφυγίων

Η ύποπτη χρήση των πυρηνικών καταφυγίων υψηλής ασφαλείας είναι ανησυχητική, καθώς οδηγεί σε υπονοούμενα ότι ο Πούτιν μπορεί να είναι έτοιμος να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, μια κίνηση που θα οδηγούσε σε αναπόφευκτα αντίποινα.

Ο δημοπσιογράφος Grozev – ο οποίος έχει δεσμούς με τη βρετανική ερευνητική οργάνωση Bellingcat – δήλωσε: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Σοιγκού βρίσκεται σε ένα καταφύγιο. Παρακολουθώντας τις κινήσεις του αεροπλάνου του, βλέπουμε πολύ συχνές πτήσεις προς την Ούφα». Επίσης θεωρεί πως ο Πούτιν έχει ένα άλλο καταφύγιο αλλού.

«Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται αλλού, γιατί βλέπουμε άλλες πτήσεις και είναι πιο απόρρητες από την πτήση που πηγαίνει στην Ούφα. Αυτά είναι κρατικά αεροπλάνα, και απενεργοποιούν τους αναμεταδότες του», εξήγησε ο δημοσιογράφος.

Καταφύγια της ελίτ

«Φαίνεται πως η τοποθεσία του Πούτιν είναι αρκετά μυστική, και πιθανότατα υπάρχουν και πιο ελίτ καταφύγια για τα εκλεκτά πρόσωπα της κυβέρνησης», τόνισε.

Σημειώνεται πως στο παρελθόν υπήρξαν ισχυρισμοί ότι ο Πούτιν είχε μεταφέρει τους στενούς συγγενείς του σε ένα καταφύγιο στα βουνά Αλτάι, περίπου 1.100 μίλια νοτιοανατολικά του Σουργκούτ και 2.360 μίλια ανατολικά της Μόσχας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments