Οικονομία Άποψη

ΟΠΕΚΑ επίδομα: 362 ευρώ το μήνα με ηλεκτρονική αίτηση

ΟΠΕΚΑ επίδομα: 362 ευρώ το μήνα με ηλεκτρονική αίτηση

Πηγή Φωτογραφίας: Business Daily

ΟΠΕΚΑ επίδομα: Η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της από την 1η Ιανουαρίου και με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες, δεν χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά

Ο ΟΠΕΚΑ χορηγεί επίδομα 362 ευρώ μηνιαίως στους υπερήλικες άνω των 67 ετών, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι και μισθώνουν κατοικία. Το συγκεκριμένο επίδομα είχε «παγώσει» από το 2018 και, πλέον, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ, αίτηση για τη χορήγηση της Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερήλικων.

Η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της από την 1η Ιανουαρίου και με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες, δεν χρειάζεται να προσκομίζουν δικαιολογητικά, εφόσον αυτά μπορούν να αντληθούν μέσα από τη διασύνδεση της πλατφόρμας με άλλες βάσεις δεδομένων.

Οι προϋποθέσεις για την αίτηση του επιδόματος

  • Το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του/της δικαιούχου (άγαμος χήρος/α ή διαζευγμένος) δεν πρέπει υπερβαίνει το ποσό των 4.320,00 €, ενώ εάν είναι έγγαμος/η δεν πρέπει να ξεπερνάει το ποσό των 8.640,00 €.
  • Στην περίπτωση που ο αιτών/η αιτούσα διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία, ΔΕΝ δικαιούται το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερήλικων.
  • Επίσης, εάν ο αιτών ή η αιτούσα είναι δικαιούχος του Επιδόματος Στέγασης, ΔΕΝ μπορεί να πάρει και το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής. Θα πρέπει να επιλέξει ένα από τα δύο επιδόματα.
  • Στους δικαιούχους που πληρώνουν ενοίκιο π.χ. 300 ευρώ το μήνα, εφόσον είναι μικρότερο των 362 ευρώ, μπορεί να λάβει όλο το ποσό που έχει συμφωνηθεί και αναγράφεται στο ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο.

Προσοχή, όσοι υπερήλικες άνω των 67 ετών λαμβάνουν σύνταξη γήρατος, δεν δικαιούνται το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής.

Αλλά όσοι υπερήλικες λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ, δικαιούνται, παράλληλα, να λάβουν και το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments