Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δύο πόλεις στα ανατολικά της χώρας

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δύο πόλεις στα ανατολικά της χώρας
Ουκρανία: Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία για 37η ημέρα, με τους κατοίκους των πόλεων να ζουν έναν εφιάλτη.

Για 38η μέρα συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Οι ρωσικές δυνάμεις χαλαρώνουν τον κλοιό γύρω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ και ανασυντάσσονται για να επικεντρωθούν στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (2/4) ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν δύο πόλεις, προκαλώντας ζημιές σε υποδομές και κτίρια κατοικιών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφέρειας Πολτάβα.

«Πολτάβα. Ένας πύραυλος έπληξε στη διάρκεια της νύκτας μία από τις εγκαταστάσεις υποδομής», έγραψε σε καταχώρισή του στο Ίντερνετ ο Ντμίτρι Λούνιν. «Κρεμεντσούκ. Πολλές επιθέσεις το πρωί εναντίον της πόλης», συμπλήρωσε. Η πόλη Πολτάβα είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Πολτάβα, ανατολικά του Κιέβου, και η Κρεμεντσούκ είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα», δήλωσε ο ίδιος.

Αποχώρησαν οι Ρώσοι από το αεροδρόμιο Χοστομέλ

Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται στις περιοχές γύρω από το Κίεβο απ’ όπου αποσύρονται ρωσικές δυνάμεις, έκανε σήμερα γνωστό η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται επίσης ότι έχουν αποχωρήσει από το αεροδρόμιο Χοστομέλ κοντά στην πρωτεύουσα, στο οποίο διεξάγονταν μάχες από την πρώτη ημέρα της σύγκρουσης, αναφέρει σε τακτικό δελτίο Τύπου το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. «Στην ανατολική Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν μια σημαντική οδό στο ανατολικό Χάρκοβο έπειτα από σκληρές μάχες», πρόσθεσε το υπουργείο.

Η Ρωσία προετοιμάζει νέους βομβαρδισμούς σε Ντονμπάς και Χάρκοβο

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προειδοποίησε ότι η Ρωσία ετοιμάζει επιθέσεις στην περιοχή του Ντονμπάς και στο Χάρκοβο. Τόνισε ότι η κατάσταση στα ανατολικά παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, ενώ για το βόρειο τμήμα της χώρας είπε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις υποχωρούν αργά αλλά αισθητά.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι η αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, λίγες ώρες μετά από χτύπημα 3 πυραύλων σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην πόλη, με αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments