People

Λε Πεν: Η ακροδεξιά διψά για πολιτική εκδίκηση

Λε Πεν: Η ακροδεξιά διψά για πολιτική εκδίκηση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Λε Πεν: Ο απερχόμενος Πρόεδρος διατηρεί υψηλό ποσοστό προθέσεων ψήφου, το οποίο κινείται περίπου στο 28%.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτραπεί η επανάληψη μιας σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον εκπρόσωπο του φιλελεύθερου κέντρου και την εμβληματική πλέον υποψήφια της γαλλική ακροδεξιάς. Η ήττα όμως που γνώρισε η Λε Πενπριν από πέντε χρόνια την έχει κάνει ακόμη πιο επιθετική απέναντι στον σημερινό Πρόεδρο της Γαλλίας και εκ νέου υποψηφίου, απέναντι στον οποίο εμφανίζεται να τα παίζει όλα.

​Η προεδρική εκστρατεία αρχίζει τυπικά την Δευτέρα, 28 Μαρτίου. Σχεδόν δέκα ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες από διάφορες εταιρείες δημοσκοπήσεων, η απόσταση ανάμεσα στους δύο υποψηφίους φαίνεται να μειώνεται προς όφελος μιας κεκπροσώπου της ακροδεξιάς εξαλλοσύνης.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος διατηρεί υψηλό ποσοστό προθέσεων ψήφου, το οποίο κινείται περίπου στο 28%.

Μάλιστα, αυτήν την εβδομάδα φαίνεται να επιβεβαιώνεται αυτή η τάση μονομαχίας στον δεύτερο γύρο μεταξύ Λε Πεν και Μακρόν. Ο απερχόμενος Πρόεδρος διατηρεί υψηλό ποσοστό προθέσεων ψήφου, το οποίο κινείται περίπου στο 28%. Το ποσοστό μόνο ως περιορισμένο δεν θα πρέπει να θεωρηθεί με δεδομένη την συνέχιση της ρωσοουκρανικής πολεμικής σύγκρουσης και των αρνητικών επιδράσεών της στο ενεργειακό τοπίο και τα οικονομικά πράγματα της χώρας.

Ωστόσο, ο Μακρόν βλέπει την Μαρίν Λε Πεν να συνεχίζει να αυξάνει την εκλογική της υπεροχή, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την εβδομάδα αυτή το 20% και φθάνοντας στο 21% των εκλογικών προτιμήσεων των ψηφοφόρων και αφήνοντας πίσω της τον υποψήφιο της πολιτισμικής και σκληρής δεξιάς, Ερίκ Ζεμούρ.

​Η εκλογική αναμέτρηση δύσκολα και σίγουρα βεβιασμένα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί πολιτικό ντέρμπι. Το φαβορί είναι ο σημερινός Πρόεδρος, με τον οποίο συχνά – πυκνά παρομοιάζεται πολιτικά ο Κ. Μητσοτάκης. Η ακροδεξιά υποψήφια επιδεικνύει μια πολιτική τόλμη που φθάνει στα όρια της πρόκλησης, Εμφανίζεται να ανησυχεί όλο και περισσότερο για τα οικονομικά προβλήματα των Γάλλων και να επικεντρώνεται στην εξασθένιση της αγοραστικής ικανότητάς τους, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρεται στα αίτια αυτής της μείωσης, που την χαρακτηρίζει «δραματική», και στις άμεσες και αλυσιδωτές αρνητικές αντανακλάσεις της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στα πορτοφόλια των Γάλλων πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments