Διεθνή

Έλον Μασκ: Μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter

Έλον Μασκ: Μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Έλον Μασκ: O μεγιστάνας της αυτοκίνησης και του διαστήματος αγόρασε ακόμα ένα μερίδιο του Twitter.

Έλον Μασκ πολλές φορές έχει ασκήσει κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. O εκκεντρικός μεγιστάνας της ηλεκτροκίνησης και του Διαστήματος αγόρασε μετοχές που αντιστοιχούν στο 9,2% του Twitter, μεταδίδει την Δευτέρα το Bloomberg επικαλούμενο έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα δε με τους Financial Times ο Μασκ είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Twitter Inc. Η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες αφότου το αφεντικό της Tesla και της SpaceΧ δήλωσε ότι σκέφτεται να δημιουργήσει δική του κοινωνική πλατφόρμα.

Τι έδειξε η δημοσκόπηση

Ο Μασκ, ένας παραγωγικός χρήστης του Twitter, έχει ασκήσει κριτική στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων και τις πολιτικές της τελευταία. Είπε ότι η εταιρεία υπονομεύει τη δημοκρατία αποτυγχάνοντας να τηρήσει τις αρχές της ελευθερίας του λόγου.

Το tweet του έρχεται μια ημέρα αφότου δημοσίευσε μια δημοσκόπηση στο Twitter ρωτώντας τους χρήστες εάν πιστεύουν ότι το Twitter τηρεί την αρχή της ελευθερίας του λόγου, στην οποία πάνω από το 70% ψήφισε «όχι».

«Οι συνέπειες αυτής της δημοσκόπησης θα είναι σημαντικές. Ψηφίστε προσεκτικά», είπε την Παρασκευή.

Εάν ο Μασκ αποφασίσει να προχωρήσει στη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας, θα ενταχθεί σε ένα αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο εταιρειών τεχνολογίας που τοποθετούνται ως πρωταθλητές της ελευθερίας του λόγου και οι οποίες ελπίζουν να προσελκύσουν χρήστες που αισθάνονται ότι οι απόψεις τους καταστέλλονται σε πλατφόρμες όπως το Twitter , το Facebook της Meta Platform και το YouTube της Google που ανήκει στην Alphabet.

Καμία από τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Truth Social του Ντόναλντ Τραμπ, των ανταγωνιστών του Twitter Gettr και Parler και του ιστότοπου βίντεο Rumble, δεν έχουν φτάσει μέχρι στιγμής κοντά στην εμβέλεια και τη δημοτικότητα των mainstream πλατφορμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments