People

«Σπίτι από θραύσματα»: Η ταινία που αποτυπώνει τον πόλεμο μέσα από τα μάτια των παιδιών

«Σπίτι από θραύσματα»: Η ταινία που αποτυπώνει τον πόλεμο μέσα από τα μάτια των παιδιών

Πηγή Φωτογραφίας: ape- infokids

«Σπίτι από θραύσματα»: Η ταινία «Σπίτι από θραύσματα» με σκηνοθέτη τον Σάιμον Λέρενγκ Βίλμον, αναφέρεται  στην Ανατολική Ουκρανία.

Μια συγκλονιστική ταινία η οποία αναφέρεται στις επιπτώσεις του πολέμου μέσα από τα μάτια των παιδιών κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ταινία «Σπίτι από θραύσματα» με σκηνοθέτη τον Σάιμον Λέρενγκ Βίλμον, αναφέρεται  στην Ανατολική Ουκρανία. Πλέον όπως δηλώνει και ο ίδιος «Τώρα, πρώτη γραμμή είναι σχεδόν όλη η Ουκρανία».

Πριν από τα ντοκιμαντέρ «Σπίτι από Θραύσματα» και «Μακρινό Γάβγισμα των Σκυλιών» με το οποίο είχε επίσης αποσπάσει το Χρυσό Αλέξανδρο το 2018 ο Σάιμον Λέρενγκ Βίλμον είχε κάνει δύο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για παιδιά δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένας από τους στόχους του ντοκιμαντέρ «Σπίτι από θραύσματα» ήταν να προβληθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες για παιδιά της περιοχής σε πολιτικούς στο Κίεβο, ώστε να αρχίσει ένας διάλογος για τις καλύτερες πρακτικές που εφαρμόζονται στο ορφανοτροφείο και αν μπορούν αυτές να εφαρμοστούν ευρύτερα.

Την ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν στο Κίεβο

«Συμπωματικά», εξηγεί ο σκηνοθέτης, τη μέρα της εισβολής, βρίσκονταν στο ορφανοτροφείο ειδικοί ψυχολόγοι, οι όποιοι κινήθηκαν πολύ γρήγορα από την τοπική αυτοδιοίκηση, έβαλαν τα παιδιά σε ένα τρένο και πήγανε δυτικά, όπου βρίσκονται ακόμη.

Ο σκηνοθέτης αυτήν την περίοδο επικεντρώνεται στο να φέρει όσο περισσότερη προσοχή γίνεται στην οργάνωση «Voices of Children», που βοηθά τα παιδιά στις πληγείσες περιοχές της Ουκρανίας. «Να συγκεντρωθούν όσο περισσότερα χρήματα γίνεται ώστε να συνεχίσουν τη δουλειά που κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι θα ταξιδεύω στον κόσμο με την ταινία με αυτό το σκοπό», αναφέρει.

Πως βλέπει το μέλλον της Ουκρανίας ο σκηνοθέτης

Για τον σκηνοθέτη, το καλύτερο σενάριο από ‘δω και πέρα είναι να αποσυρθούν οι ρωσικές δυνάμεις άμεσα «γιατί χάνουν πολλές δυνάμεις σε αυτόν τον ανούσιο πόλεμο». Το χειρότερο είναι η Ρωσία να καταλάβει την Ουκρανία, «αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα μπορέσουν να την κρατήσουν. Η Ουκρανία θα γίνει ξανά Ουκρανία κάποια στιγμή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments