Πολιτική

Γεραπετρίτης: Σε συνθήκες κρίσεων είναι αναγκαία μια ισχυρή κυβέρνηση

Γεραπετρίτης: Σε συνθήκες κρίσεων είναι αναγκαία μια ισχυρή κυβέρνηση
Γεραπετρίτης: Βασική πολιτική της κυβέρνησης είναι η στήριξη των οικονομικά ευάλωτων ανέφερε

Στις πολλαπλές κρίσεις είναι αναγκαία μια ισχυρή κυβέρνηση δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. Βασική πολιτική της κυβέρνησης είναι η στήριξη των οικονομικά ευάλωτων ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha Radio 989”.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, αναλυτικά, «έχουμε θεσμική στάση, ο πρωθυπουργός έχει πει σε όλους τους τόνους ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας  γιατί αυτό προβλέπει το Σύνταγμα και θα γίνουν με το εκλογικό σύστημα που έχει ήδη ψηφιστεί. Και, εφόσον ο ελληνικός λαός επιλέξει να μην υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση – το οποίο κατά την άποψή μας είναι αναγκαίο για να διασφαλιστεί η κυβερνητική σταθερότητα πάνω από όλα – τότε δεν αποκλείεται επί της αρχής η Νέα Δημοκρατία να αναζητήσει πολιτικές συμμαχίες, όπως προβλέπει και το Σύνταγμά μας».

Πάντως θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι «υπό τις συνθήκες πολλαπλών κρίσεων είναι αναγκαίο να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία να είναι σθεναρή, ισχυρή. Από εκεί και πέρα αν η επιλογή του εκλογικού σώματος είναι διαφορετική, υπάρχουν οι δημοκρατικές διέξοδοι για να αναζητηθούν οι συμμαχίες».

Επικαλέστηκε δε, και την εμπειρία της προηγούμενης διακυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε «ετερόκλητη», επιπλέον στηριζόταν σε «εντελώς ασυνάρτητα πολιτικά χαρακτηριστικά» -και όλα αυτά «οδήγησαν σε πολύ μεγάλη κρίση τη χώρα. Η εμπειρία αυτή πρέπει να είναι οδηγός μας στην επιλογή μιας κυβέρνησης που θα μπορεί να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις προς όφελος του ελληνικού λαού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments