Nέα της αγοράς

Grivalia Hospitality: Νέο τουριστικό project επένδυσης 250 εκατ. ευρώ έρχεται στη χώρα μας

Grivalia Hospitality: Νέο τουριστικό project επένδυσης 250 εκατ. ευρώ έρχεται στη χώρα μας

Πηγή Φωτογραφίας: Construction - Money tourism

Grivalia Hospitality: Πώς εξελίσσεται τα επενδυτικό project της εταιρείας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα – Τι συμβαίνει σε Μύκονο και Πάρο

Εκτός από brain regain σε επίπεδο ταλέντων έχουμε και brain regain εταιρειών, με την Grivalia Hospitality να ετοιμάζεται να μεταφέρει την έδρα της από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα, έως το τέλος του χρόνου, ενώ ταυτόχρονα δρομολογεί μία ακόμη μεγάλη επένδυση στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας.

Στο νέο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας αναφέρθηκε χθες ο κ. Γιώργος Χρυσικός, ιδρυτής και πρόεδρος Δ.Σ. της εταιρείας με αφορμή την παρουσίαση του νέου 5άστερου ON Residence που υλοποίησε η εταιρεία από κοινού με την Tor Group στη Θεσσαλονίκη.

Παρότι δεν έδωσε λεπτομέρειες για την περιοχή που θα αναπτυχθεί το project, ο κ. Χρυσικός δήλωσε ότι η νέα επένδυση ανέρχεται στο ποσό των 250 εκατ. ευρώ, η οποία θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων 2-3 μηνών. Την ανάπτυξη αναλαμβάνει 100% η ίδια η εταιρεία σε συνεργασία με πολύ γνωστό ξενοδοχειακό brand, «αντίστοιχο με αυτά που συνεργαζόμαστε μέχρι σήμερα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσικός.

Να σημειωθεί εδώ ότι η εταιρεία συνεργάζεται με πολύ γνωστά διεθνή ονόματα του τουρισμού πολυτελείας και συγκεκριμένα με την One & Only για την αναβίωση των Αστεριών Γλυφάδας από το πρώτο εξάμηνο 2023, με την Aman για το πολύ γνωστό Amanzoe στην Πελοπόννησο που «τρέχει» με υψηλές πληρότητες ακόμη και μέσα στην υγειονομική κρίση, αλλά και με τη Mandarin Oriental με την οποία έχει κλείσει συμφωνία για το «Project Blue», τη νέα επένδυση που δρομολογεί η Grivalia Hospitality στη Μύκονο.

Η Μύκονος και το ΣτΕ

Σχετικά με το μυκονιάτικο project της εταιρείας στην περιοχή Άνω Μερά του νησιού των ανέμων, ο κ. Χρυσικός ανέφερε ότι η Grivalia Hospitality βρίσκεται προ της κατάθεσης νέου, αναμορφωμένου φακέλου για το Project Blue, προκειμένου το έργο να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Υπενθυμίζεται πως το Project Blue, μια επένδυση συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, μετά και τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας την περασμένη χρονιά έχει φρενάρει, καθώς εντοπίστηκαν ζητήματα σε τρία βασικά σημεία.

Ο νέος φάκελος που θα κατατεθεί για το έργο περιλαμβάνει αναθεωρημένη περιβαλλοντική μελέτη (συνυπολογίζοντας και τις άλλες επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή ώστε να μην επιβαρύνεται περαιτέρω), μικρότερο αριθμό κλινών, ενώ ένα τρίτο σημείο έχει να κάνει με τη διαπλάτυνση της εισόδου.

Πιο ακριβά τα Αστέρια

Τo πρώτο εξάμηνο του 2023 θα είναι λειτουργικό το πολυτελές θέρετρο της Grivalia στα Αστέρια Γλυφάδας, για το οποίο πάντως ο «λογαριασμός» αναθεωρήθηκε προς τα πάνω για δεύτερη φορά.

Η τελευταία αναθεώρηση για το έργο με τα 115 πολυτελή δωμάτια, τις 14 τουριστικές κατοικίες, τις 12 σουίτες, τον εκθεσιακό χώρο, το spa και τα δύο εστιατόρια ήταν κατά 20 εκατ. ευρώ, λόγω και της ακρίβειας του κόστους των υλικών, φθάνοντας τελικά σε προϋπολογισμό τα 145 εκατ. ευρώ.

Το Piperi της Πάρου

Σε εξέλιξη είναι μία ακόμη τουριστική ανάπτυξη της εταιρείας, στην Πάρο, η οποία ολοκληρώνεται κατασκευαστικά επίσης το πρώτο εξάμηνο του 2023, Πρόκειται για την κατασκευή του ξενοδοχείου «Piperi», μία επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ, που θα διαθέτει 38 κλειδιά.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην είσοδο της Νάουσας, περιβαλλόμενο από εστιατόρια και beach club και έχει θέα προς τη θάλασσα καθώς βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο.

Η αλλαγή έδρας και η αποχώρηση από τον Παναμά

Ο κ. Χρυσικός αναφέρθηκε και στην απόφαση η έδρα της Grivalia Hospitality να έρθει στην Ελλάδα από το Λουξεμβούργο, «ένα σήμα προς το εσωτερικό της χώρας και το εξωτερικό ότι τα πράγματα αλλάζουν». Ο ίδιος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κίνηση που δρομολογείται για το τέλος του χρόνου αποδεικνύει και μία ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά, στην οποία επικεντρώνεται η εταιρεία προχωρώντας παράλληλα και σε αποεπένδυση από το τουριστικό project του Παναμά (συμμετοχή 65%).

To Pearl Island στον Παναμά με εξάστερο ξενοδοχείο, 1.000 κατοικίες και μαρίνα, ήταν κι ένα από τα πρώτα έργα το 2017 στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality, απ’ όπου αποχωρεί τώρα με κέρδος.

Χαρτοφυλάκιο 800 εκατ. ευρώ

Μετρώντας 7 χρόνια παρουσίας, η Grivalia Hospitality διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο με 6 premium hospitality projects υπό ανάπτυξη ή λειτουργία συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία που ξεκίνησε ως ο ξενοδοχειακός βραχίονας της πρώην Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (η τελευταία συγχωνεύθηκε προ τριετίας με την Eurobank με τα έσοδα πλέον του τραπεζικού ομίλου από τα ακίνητα να φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ) έχει τώρα ως στρατηγικό στόχο «την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της πολυτελούς φιλοξενίας στη χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments