Πολιτική

Τζανακόπουλος: Το συνέδριο μας ήδη έχει στείλει μήνυμα νίκης

Τζανακόπουλος: Το συνέδριο μας ήδη έχει στείλει μήνυμα νίκης
Τζανακόπουλος: Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «ο κόσμος του 2022 μοιάζει ελάχιστα με τον κόσμο του 2020 όταν ήταν να πραγματοποιηθεί αρχικά το συνέδριο μας», σχολιάζοντας πως ακόμα κι αν είχε γίνει τότε, σήμερα θα έπρεπε να γίνει ξανά για να συζητηθούν οι τεκτονικές αλλαγές που μεσολάβησαν».

«Το συνέδριο μας ήδη έχει στείλει μήνυμα νίκης, πολιτικής αλλαγής», είπε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η χθεσινή και σημερινή συζήτηση «έχει προκαλέσει πανικό στα επιτελεία των αντιπάλων μας, τα επιτελεία του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «ο κόσμος του 2022 μοιάζει ελάχιστα με τον κόσμο του 2020 όταν ήταν να πραγματοποιηθεί αρχικά το συνέδριο μας», σχολιάζοντας πως ακόμα κι αν είχε γίνει τότε, σήμερα θα έπρεπε να γίνει ξανά για να συζητηθούν οι τεκτονικές αλλαγές που μεσολάβησαν». Σημείωσε ότι ο νεοφιλελευθερισμός παράγει μόνο αδιέξοδα, φτώχεια, δυστυχία, προσφυγιά, τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, ενώ πρόσθεσε πως «βρισκόμαστε ενώπιον και μιας ακόμα τεράστιας αλλαγής στον τροπο που διαμορφώνεται ο σύγχρονος κόσμος, ανοίγει ένα κεφάλαιο που αρκετές γενιές το έζησαν στη μέγιστη επικινδυνότητα του, και αυτό ειναι το κεφάλαιο της πυρηνικής απειλής».

Σημείωσε ότι είναι επιτακτικό αυτό που έλεγε νωρίτερα ο Αριστείδης Μπαλτάς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να έχουν μια άτεγκτη στάση υπέρ της ειρήνης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών. Σημείωσε ότι είναι πιο αναγκαίος από ποτέ ο συνολικός κοινωνικός μετασχηματισμός, μια μεγάλη αναδιάταξη ιεραρχήσεων και προτεραιοτήτων.

Υπογράμμισε ότι σε αυτό το διεθνές πλαίσιο της όξυνσης των συγκρούσεων, της ανάδυσης απειλών για την κοινωνία, τη δημοκρατία και την ίδια την ανθρωπότητα, είναι που έθεσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το δίλημμα της εποχής: σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Τόνισε ότι «αυτό δεν είναι μια κουβέντα, είναι η περιγραφή της επιτακτικότητας του κοινωνικού μετασχηματισμού με αυτούς τους όρους» και πως ο σοσιαλισμος δεν ειναι μια ιστορία για το μέλλον, «είναι ο ίδιος ο καθημερινός αγώνας για τη βελτίωση των συνθηκών της κοινωνικής πλειοψηφίας, για την εργασία, το μισθό, το κοινωνικό κράτος». Σχολίασε ότι «δυστυχώς στη χώρα μας, αυτή τη βαρβαρότητα που προκαλεί η πολυδιάστατη κρίση, όχι μόνο τη διαχειρίζεται αλλά την εντείνει αυτή η απαράδεκτη κυβέρνηση, αυτό το τραγικό καθεστώς Μητσοτάκη που ως κυβέρνηση αξιοποιεί ως πρόσχημα για την εγκαθίδρυση ενός σκληρού πολιτικού καθεστώτος έχοντας βάλει μπροστά έναν κοινωνικό οδοστρωτήρα που σαρώνει δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος και γι’ αυτό γίνονται επικίνδυνοι κάθε μέρα που περνάει. Επικίνδυνοι για την Υγεία, την Παιδεία, για το Περιβάλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments