Οικονομία

Επιδότηση καυσίμων: Τα ποσά ενίσχυσης ανά Περιφέρεια – Πώς χορηγείται η επιδότηση

Επιδότηση καυσίμων: Τα ποσά ενίσχυσης ανά Περιφέρεια – Πώς χορηγείται η επιδότηση
Επιδότηση καυσίμων: Ενεργοποιήθηκε στον ιστότοπο vouchers.gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα τoυ Fuel Pass, για την επιδότηση καυσίμων και η διαδικασία των αιτήσεων προχωρά ανά μέρα με βάση τον ΑΦΜ των δικαιούχων.

Ενεργοποιήθηκε στον ιστότοπο vouchers.gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα τoυ Fuel Pass, για την επιδότηση καυσίμων και η διαδικασία των αιτήσεων προχωρά ανά μέρα με βάση τον ΑΦΜ των δικαιούχων. Για σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου, αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 6, 7. Αύριο 29/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 8, 9.

Τι γίνεται όμως με όσους δεν υποβάλλουν μέχρι αύριο; Η απάντηση είναι ότι από 30/4/2022 αίτηση μπορούν να καταθέσουν όλοι πολίτες ασχέτως με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Ποιο είναι το ποσό της ενίσχυσης;

Το ποσό ενίσχυσης καθορίζεται βάσει του άρθρου 81 του ν. 4916/2022. Ειδικότερα, για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2022, η πίστωση ανέρχεται στα ακόλουθα ποσά :

  • Πενήντα (50) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Σαράντα (40) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,
  • Τριάντα πέντε (35) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Τριάντα (30) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.
  • Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments