Διεθνή

Σχοινάς: “Ο κυβερνοχώρος αποτελεί βασική παράμετρο της ασφάλειας των οικονομιών”

Σχοινάς: “Ο κυβερνοχώρος αποτελεί βασική παράμετρο της ασφάλειας των οικονομιών”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, Getty Images

Σχοινάς: "Ο κυβερνοχώρος αποτελεί βασική παράμετρο της ασφάλειας των οικονομιών, των κοινωνιών και των δημοκρατιών" τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

“Ο κυβερνοχώρος αποτελεί βασική παράμετρο της ασφάλειας των οικονομιών, των κοινωνιών και των δημοκρατιών” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς επισημαίνοντας ότι «εργαζόμαστε για να προχωρήσουμε από μια κυβερνοασπίδα σε μια πραγματική κυβερνοάμυνα». Ο κ. Σχοινάς μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο για την ετοιμότητα της ΕΕ απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία και στη γειτονιά μας δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά μας προϊδεάζει για πώς θα διεξάγονται οι σύγχρονες εχθροπραξίες», ανέφερε και προσέθεσε ότι «δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο αν θέλουμε η Ένωσή μας να είναι προετοιμασμένη, ανθεκτική και ικανή να ανταποκριθεί στις εντεινόμενες αυτές απειλές. Οι δράστες δεν πρόκειται να μας περιμένουν». Σχοινάς:

«Πρέπει να συνεργαστούμε για να θέσουμε σε πλήρη κίνηση αυτό που ανακοινώσαμε και με την Στρατηγική της ΕΕ για την Κυβερνοασφάλεια 2020. Οι οδηγίες NIS2 και CER, η πράξη για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο και οι δεξιότητες κυβερνοασφάλειας είναι τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ασπίδας κυβερνοασφάλειας», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σχοινάς: Αναγνώριση του θετικού αντίκτυπου της νόμιμης μετανάστευσης

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς σημειώνει ότι οι πρωτοβουλίες της Επιτροπής βάζουν φρένο στην εκμετάλλευση των μεταναστών από τους εργοδότες

H Επιτροπή προτείνει νομικές, επιχειρησιακές και πολιτικές πρωτοβουλίες για μια βιώσιμη πολιτική νόμιμης μετανάστευσης που θα ωφελήσουν την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ενισχύσουν τη συνεργασία με χώρες εκτός ΕΕ και θα βελτιώσουν τη συνολική διαχείριση της μετανάστευσης σε βάθος χρόνου, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Επιτροπής.

Το σύνολο των προτάσεων περιλαμβάνει επίσης συγκεκριμένες ενέργειες για τη διευκόλυνση όσων διαφεύγουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και βρίσκονται στην αγορά εργασίας της ΕΕ.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς επισημαίνει ότι «ενώ τα κράτη μέλη μας είναι απασχολημένα με τη διαχείριση της άφιξης άνω των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων από την Ουκρανία, αυτό δεν αποκλείει την ανάγκη να τεθούν τα θεμέλια μιας βιώσιμης και κοινής προσέγγισης στη μετανάστευση εργατικού δυναμικού για την αντιμετώπιση των αναγκών της ΕΕ σε δεξιότητες μακροπρόθεσμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments