Οικονομία

Λογαριασμοί ρεύματος μέτρα: Ώρα ανακοινώσεων από τον πρωθυπουργό – Τα μέτρα που έχουν “κλειδώσει”

Λογαριασμοί ρεύματος μέτρα: Ώρα ανακοινώσεων από τον πρωθυπουργό – Τα μέτρα που έχουν “κλειδώσει”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Λογαριασμοί ρεύματος μέτρα: Έχουν “κλειδώσει” τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός

Έχουν “κλειδώσει” τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά από αρκετές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τα μηνύματα που έστειλε όλο το περασμένο διάστημα ο πρωθυπουργός αλλά και κυβερνητικά στελέχη, ότι αν δεν υπάρξει Ευρωπαϊκή απάντηση θα δοθεί εθνική, έτσι αποφασίστηκαν νέα μέτρα.

Σκοπός και στόχος της κυβέρνησης με τα νέα μέτρα είναι η διαμόρφωση ενός επεξεργασμένου και πλήρως κοστολογημένου πακέτου νέων ρυθμίσεων, όπως έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει αυξημένες επιδοτήσεις για Μάιο και Ιούνιο και πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά με παράλληλη κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Παράλληλα, αναμένεται η κυβέρνηση να δώσει αναδρομικές επιδοτήσεις για τους τελευταίους έξι μήνες σε καταναλώσεις άνω των 300 κιλοβατωρών που αφορούν πρώτη κατοικία, με εισοδηματικά κριτήρια.

Για τα υπερκέρδη των εταιρειών

Αρκετός λόγος έχει γίνει αναφορικά με τα υπερκέρδη των εταιρειών, όπου η Αξιωματική Αντιπολίτευση “επιτίθεται” συνεχώς στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει και την επιβολή τέλους στα υπερκέρδη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χονδρεμπορική αγορά, μέτρο που είχε προαναγγείλει ο ίδιος στη Βουλή.

Πως θα κινηθούν οι επιδοτήσεις

Η κυβέρνηση αναμένεται να παράσχει μεγαλύτερες του αναμενομένου επιδοτήσεις, στην περιοχή των 55-60 ευρώ/μεγαβατώρα (72 για τους οικιακούς λογαριασμούς τον Απρίλιο), είναι όμως πιθανό οι επιδοτήσεις να αφορούν και καταναλώσεις πάνω από 300 KwH. 

Το μεγάλο βάρος στον Ιούνιο

Η παρέμβαση, όμως, έρχεται από την 1η Ιουνίου και εκεί ρίχνει το βάρος της η κυβέρνηση. Κεντρική ιδέα είναι το πλαφόν στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η παρέμβαση, πάντως, θα είναι σταθερή σε μια τιμή. Η κυβέρνηση θέλει να συνεχιστεί η υφιστάμενη επιδότηση και για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και ειδικά για τον τρέχοντα μήνα αναμένεται να διαμορφωθεί στα 55-60 ευρώ την μεγαβατώρα.

Γιατί θα γίνουν τώρα οι ανακοινώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews.gr η δυσφορία των πολιτών είναι αρκετά μεγάλη καθώς οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί σε πολλές περιπτώσεις αλλά και η ανάγκη να δοθεί ένα μήνυμα στο συνέδριο που ξεκινά αύριο ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.  Στόχος της κυβέρνησης είναι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος να γυρίσουν σε επίπεδα 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments