Οικονομία

Λογαριασμοί ρεύματος: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις – “Κλείδωσαν” τα μέτρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις – “Κλείδωσαν” τα μέτρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Λογαριασμοί ρεύματος: Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό ακόμη και αύριο να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και να εξειδικευθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα στήριξης που θα αφορούν τους λογαριασμούς ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό ακόμη και αύριο να υπάρξουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και να εξειδικευθούν από τα αρμόδια υπουργεία.

Σκρέκας: Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό όταν θα είναι όλα έτοιμα. Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Ο υπουργός χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη δουλειά που έχει γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, όποια υπερκέρδη προκύψουν από τους παρόχους, θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές.

Πατέλης: Έρχεται ψαλίδι στους λογαριασμούς

Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, προανήγγειλε τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναρτώντας στο Instagram ένα ψαλίδι και γράφοντας: «Έρχεται ψαλίδι σε λογαριασμούς ηλεκτρισμού όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Σχέδιο για τη στήριξη 7,5 εκατομμυρίων καταναλωτών

Η κυβέρνηση αυτή τη φορά εξετάζει ένα σχέδιο για τη στήριξη 7,5 εκατομμυρίων καταναλωτών και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. Το πακέτο των παρεμβάσεων που θα τρέξει από την 1η Ιουνίου μέχρι το τέλος του 2022 θα αφορά τις 7,5 εκατομμύρια παροχές ρεύματος οικιακών καταναλωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Σκοπός είναι η μείωση της τιμής στα 0,15 με 0,16 ευρώ/κιλοβατώρα.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σε δύο φάσεις. Με την τελευταία μηνιαία επιχορήγηση η τιμή της κιλοβατώρας υποχώρησε τον περασμένο μήνα στα 0,21 με 0,27 ευρώ/κιλοβατώρα και για τις καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες μηνιαίως καθηλώθηκε στα επίπεδα των 0,15 ευρώ/κιλοβατώρα.

Τι θα περιλαμβάνει

  • 1. Επιβολή πλαφόν στην τιμή πληρωμής των ηλεκτροπαραγωγών για τις ποσότητες ρεύματος που πουλάνε μέσω του χρηματιστηρίου ενέργειας στους προμηθευτές. Το επιπλέον κόστος για τους παραγωγούς (ανάλογα με την τεχνολογία) που θα προκύπτει ανάλογα με την τεχνολογία θα καλύπτεται με τους προαναφερόμενους εθνικούς πόρους. Οι πληροφορίες θέλουν η ανώτατη τιμή εκκαθάρισης να είναι τα 100 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Με τον τρόπο αυτό θα συμπαρασυρθεί προς τα κάτω και η τιμή λιανικής ρεύματος.
  • 2. Χορήγηση απευθείας επιδοτήσεων σε οικιακούς καταναλωτές με καταναλώσεις κάτω από τις 300 κιλοβατώρες. Σκοπός είναι να διατηρηθούν οι σημερινές τιμές μετά την επιδότηση που είναι στα περίπου 0,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments