Τεχνολογία

Apple: Θα εισάγει στα κινητά της την υποχρεωτική χρήση υποδοχής USB-C

Apple: Θα εισάγει στα κινητά της την υποχρεωτική χρήση υποδοχής USB-C

Πηγή Φωτογραφίας: BestPrice.gr

Apple:Η ΕΕ θα πιέσει για να αναγράφεται ξεκάθαρα στο πακέτο αν συμπεριλαμβάνεται φορτιστής και ποιες επιλογές φόρτισης έχει ο καταναλωτής

Σίγουρα το έχουμε ακούσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά όσο περνούν οι μήνες και αυξάνεται περισσότερο η πίεση στην Apple από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να χρησιμοποιήσει και αυτή υποδοχές USB-C σε όλες τις συσκευές της που πωλούνται στην Ευρώπη (iPhone, iPad, AirPods κλπ.).

Για την ακρίβεια, το τμήμα Internal Market and Consumer Protection Committee του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε (43 υπερ, 2 κατά) το νομοσχέδιο που ουσιαστικά θα αναγκάσει όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών που διαθέτουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη να χρησιμοποιούν υποδοχές USB-C. Αυτό σημαίνει ότι τα νέα smartphones, tables, laptops, κάμερες, ακουστικά, φορητές κονσόλες, ηχεία κλπ. θα πρέπει να διαθέτουν υποδοχή USB-C και θα εξαιρούνται από μόνο όσες συσκευές παραείναι μικρές για να προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα (π.χ. smartwatches, fitness trackers κλπ.).

Όπως είχε σημειωθεί σε προηγούμενες αναφορές, η επίσημη αιτιολογία για τη νέα νομοθεσία είναι να μειωθούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να διευκολυνθούν οι χρήστες στην καθημερινότητα τους, έχοντας έναν κοινό φορτιστή για την πλειοψηφία των ηλεκτρονικών συσκευών τους. Επίσης, η ΕΕ θα πιέσει για να αναγράφεται ξεκάθαρα στο πακέτο αν συμπεριλαμβάνεται φορτιστής και ποιες επιλογές φόρτισης έχει ο καταναλωτής.

Σε δεύτερο στάδιο, από το 2026 η ΕΕ ευελπιστεί ότι θα έχει εξασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ των ασύρματων λύσεων φόρτισης για να αποφευχθεί ο κατακερματισμός αυτής της κατηγορίας, να μειωθούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα και να μην μένουν δέσμιοι οι καταναλωτές σε συγκεκριμένες λύσεις που παρέχουν οι εταιρείες.

Το νομοσχέδιο θα περάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να εγκριθεί και από το σύνολο του σώματος μέσα στο Μάιο, ενώ στη συνέχεια το κάθε κράτος – μέλος της ΕΕ θα ενημερωθεί για τη νέα και τελική οδηγία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments