Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Διεξάγονται έρευνες για το θάνατο του 7χρονου – Υποψίες τη νόσο των λεγεωνάριων

Θεσσαλονίκη: Διεξάγονται έρευνες για το θάνατο του 7χρονου – Υποψίες τη νόσο των λεγεωνάριων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Τις συνθήκες του θανάτου του 7χρονου αναζητούν οι γονείς του άτυχου παιδιού

Τις συνθήκες του θανάτου του 7χρονου αναζητούν οι γονείς του άτυχου παιδιού στη Θεσσαλονίκη. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η  νεκροψία – νεκροτομή, καθώς και εξειδικευμένες εξετάσεις που έχουν ζητήσει οι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, προκειμένου να βρουν την αιτία που έφυγε από τη ζωή.

Ο επτάχρονος είχε πυρετό από ημέρες και οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι είχε χαμηλό αιματοκρίτη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ο αγοράκι υπέστη ανακοπή αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο πατέρας του παιδιού, συντετριμμένος δήλωσε ότι οι γιατροί ανέφεραν ότι ο θάνατός του ενδέχεται να οφείλεται στη νόσο των λεγεωνάριων ή νόσος των κλιματιστικών και πως ενδέχεται να κόλλησε το επικίνδυνο μικρόβιο από τα φίλτρα του κλιματιστικού. Οι περαιτέρω εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς συνέβη.

Τι είναι η νόσος των λεγεωνάριων

Η νόσος των λεγεωνάριων προκαλείται από ένα βακτήριο, μικρόβιο, που ζει μέσα σε στάσιμα νερά, εξήγησε ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο χρόνος επώασης από τη στιγμή που ένα άτομο έρθει σε επαφή με το βακτήριο είναι από 2 μέχρι 10 ημέρες και στην αρχή τα συμπτώματα θυμίζουν την γρίπη όπως την ξέρουμε, τόνισε ο παιδίατρος.

Η επιδείνωση είναι ραγδαία με πνευμονία και πολύ υψηλό πυρετό και διάρροιες. Απαιτείται κατάλληλη αντιμικροβιακή αγωγή για την αντιμετώπισή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, δεν είναι εύκολο να υποψιαστεί κάποιος ότι ευθύνεται το εν λόγω βακτήριο ακόμα και όταν φτάσει στο νοσοκομείο και τα δείγματα πρέπει να σταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

Σε κάθε περίπτωση, ο παιδίατρος εξήγησε ότι δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments