Οικονομία

Βενζίνη: Απλησίαστη σε πολλές περιοχές – Πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο [Πίνακας]

Βενζίνη: Απλησίαστη σε πολλές περιοχές – Πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο [Πίνακας]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Βενζίνη: Οι τιμές της βενζίνης έχουν φτάσει σε "απελπιστικό" σημείο και οι καταναλωτές έχουν φτάσει στα... όρια τους

“Το πετρέλαιο έχει και τα 0.15 ευρώ μείον. Φανταστείτε να μην είχαμε και αυτή την επιδότηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η οποία μίλησε αναλυτικά για τις συνεχείς αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης, η οποία σε αρκετές περιοχές της έχει ξεπεράσει ακόμα και τα 2,6 ευρώ το λίτρο, με το ράλι να να φτάνει ακόμα σε υψηλότερο ρυθμό,

Είναι ενδεικτικό πως οι τιμές της βενζίνης έχουν φτάσει σε “απελπιστικό” σημείο και οι καταναλωτές έχουν φτάσει στα… όρια τους, καθώς κάθε μέρα παρατηρείται και μία αύξηση της τάξεως του 0,02- 0,04 ευρώ στα καύσιμα.

Στα ύψη η τιμή στα νησιά

Στην Ξάνθη, η βενζίνη σήμερα Παρασκευή, είναι στα 2,295 ευρώ, ενώ η «κατοστάρα» στα 2,475 ευρώ. Το πετρέλαιο κίνησης δε, έχει φτάσει το 1,855 ευρώ.

«Απλησίαστα» φαίνεται πως είναι και τα πρατήρια καυσίμων στα νησιά καθώς οι τιμές σημειώνουν ραγδαία αύξηση. Στη Νάξο, η αμόλυβδη των 95 οκτανίων είναι στα 2,4 ευρώ, ενώ στην «100» η τιμή αγγίζει τα 2, 60 ευρώ. Το πετρέλαιο είναι στα 2,12 ευρώ.

Ενδεικτικά οι τιμές στα νησιά:

Νίσυρος 2.61 €/λτ Αμοργός 2.60 €/λτ Φολέγανδρος 2.595 €/λτ Φούρνοι 2.577 €/λτ Μήλος 2.553 €/λτ Σκόπελος 2.535 €/λτ Κάλυμνος 2.529 €/λίτρο Νάξος 2.52 €/λίτρο Σίφνος 2.509 €/λίτρο Σύμη 2.5€ €/λίτρο

«Πρέπει να επιμείνουμε στην οριζόντια μείωση ή ΦΠΑ ή να μειωθεί ο ειδικός φόρος έστω για την περίοδο της κρίσης. Υπάρχει μεγάλη αισχροκέρδεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί, τα «ποντίκια» κάνουν πάρτι, κάτω από το τραπέζι», πρόσθεσε η κ. Ζάγκα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments