Οικονομία

Σταϊκούρας για ρεύμα: Θα καλύψουμε το 70 με 80% της αύξησης

Σταϊκούρας για ρεύμα: Θα καλύψουμε το 70 με 80% της αύξησης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σταϊκούρας για ρεύμα: Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε σήμερα ότι υπάρχουν και νέα μέτρα στο τραπέζι

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε σήμερα ότι υπάρχουν και νέα μέτρα στο τραπέζι για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Για το αν θα δοθεί νέα επιδότηση στα καύσιμα

Απαντώντας στο αν θα υπάρξει νέα επιδότηση για τα καύσιμα, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «είναι νωρίς για να τα συζητήσουμε αυτά. Δε θα απαντήσω για κανένα πρόσθετο μέτρο εκτός αυτών που έχουμε ανακοινώσει. Ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί. Τώρα φτιάχνουμε την πλατφόρμα για να επιδοτήσουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα. Μέχρι να υλοποιηθεί αυτό, μέχρι να δημιουργηθεί και πάλι δημοσιονομικός χώρος, δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα. Όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία τρία χρόνια, πρώτα σχεδιάζουμε, βρίσκουμε τους πόρους, και στη συνέχεια ανακοινώνουμε τα μέτρα. Θα δούμε ποια θα είναι η κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμώ ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος, και ανάλογα θα πράξουμε. Υπάρχει πρόβλημα, το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε με τον πρωθυπουργό».

«Θα μου ήταν εξαιρετικά εύκολο να έρθω και να εισηγούμαι μειώσεις φόρων και αυξήσεις επιδομάτων. Έχω μια ευθύνη. Η τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέει ότι η Ελλάδα έχει δώσει μέχρι σήμερα τους διπλάσιους πόρους σε σχέση με το με μέσο όρο της Ευρώπης για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση. Όσοι εισηγούνται με ευκολία να δώσουμε και άλλα, εισηγούνται να αυξηθεί το έλλειμά μας, υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών στο Mega.

«Θα καλύψουμε το 70-80% της αύξησης του ρεύματος το 2ο εξάμηνο του 2022»

«Από τον Ιούλιο και μετά σχεδιάζουμε και δρομολογούμε έναν πιο μόνιμο μηχανισμό διπλής παρέμβασης στη χονδρική και τη λιανική τιμή. Στη χονδρική τιμή αυτό γίνεται με τον τρόπο που γίνεται η τιμολόγηση, ώστε τα υπερβάλλοντα έσοδα που δημιουργούνται και αυτά που πηγαίνουν στο ταμείο ενεργειακής μετάβασης, αυτομάτως να επιστρέφουν στο υπουργείο Οικονομικών για να μπορέσουμε να επιδοτήσουμε ακόμα πιο γενναία τη λιανική τιμή για να υπάρχει σταθεροποίηση της αύξησης, καλύπτοντας το 70-80% ή και περισσότερο της αύξησης στο ρεύμα που θα υπάρχει το δεύτερο εξάμηνο του 2022», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments