Πολιτική

Επιστολή Ελλάδας στον ΟΗΕ: Για τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Επιστολή Ελλάδας στον ΟΗΕ: Για τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Επιστολή Ελλάδας στον ΟΗΕ: Επιστολή στον ΟΗΕ έστειλε η Ελλάδα

Επιστολή στον ΟΗΕ έστειλε η Ελλάδα σχετικά με τις ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγίου. Η επιστολή εστάλη στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και αποδομεί πλήρως τις μονομερείς και ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η επιστολή θα επιδοθεί εντός των επομένων ωρών στον ΓΓ του ΟΗΕ, σημείωναν οι ίδιες πηγές. Στις 30 Σεπτεμβρίου η Τουρκία είχε στείλει επιστολή στον ΟΗΕ για την αποστρατικοποιήση των νησιών. Εννέα μήνες αργότερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ Θεμιστοκλής Δεμίρης έστειλε στον Αντόνιο Γκουτέρες τη θέση της ελληνικής πλευράς.

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το Νταβός. «Αν ο πρόεδρος Ερντογάν πιστεύει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα της Ελλάδας και δεν θα φέρω το θέμα στο διεθνές ακροατήριο ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται σαν αναθεωρητική δύναμη τότε κάνει λάθος» ειπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για απαράδεκτη πρακτική κληθείς να σχολιάσει τον άνευ προηγουμένου μεγάλο αριθμό υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά. «Θα θίγω το συγκεκριμένο ζήτημα, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία έως ότου η Τουρκία αλλάξει τη συμπεριφορά της», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από λίγους μήνες

“Γιατί αυτό που έχουμε δει δυστυχώς τους τελευταίους δύο μήνες, πήγα στην Κωνσταντινούπολη και συνάντησα τον Πρόεδρο Ερντογάν πιστεύοντας ότι ήταν μια καλή συνάντηση αλλά έναν μήνα αργότερα είδαμε έναν τεράστιο αριθμό υπερπτήσεων πάνω από τα νησιά μας και αυτή η συμπεριφορά είναι τελείως απαράδεκτη και το θέμα αυτό θα το θέτω όπου και όποτε μπορώ μέχρι η Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments