Οικονομία

Εκκρεμείς συντάξεις: Ποιους θα αφορούν οι αυξήσεις από το 2023

Εκκρεμείς συντάξεις: Ποιους θα αφορούν οι αυξήσεις από το 2023
Εκκρεμείς συντάξεις: Η απαγόρευση των αυξήσεων των συντάξιμων αποδοχών λήγει στις 31/12/2022 και όπως έχει σημειώσει το υπουργείο Εργασίας από το 2023 θα δοθούν αυξήσεις που αναλογούν στις συντάξεις, έπειτα από 12 χρόνια δραματικών περικοπών.

Αυξήσεις θα δουν στις συντάξεις τους οι ασφαλισμένοι το 2023. Σχεδιάζεται επίσης από το νέο έτος η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία θα οδηγήσει σε πρόσθετη αύξηση στις αποδοχές και των συνταξιούχων. Η απαγόρευση των αυξήσεων των συντάξιμων αποδοχών λήγει στις 31/12/2022 και όπως έχει σημειώσει το υπουργείο Εργασίας από το 2023 θα δοθούν αυξήσεις που αναλογούν στις συντάξεις, έπειτα από 12 χρόνια δραματικών περικοπών.

Τι θα ισχύσει

  • Μέση αύξηση: 5% – 6%
  • Αφορά: Σύνολο συντάξεων
  • Συμψηφισμός αύξησης: Με ύπαρξη προσωπικής διαφοράς
  • Ολόκληρη αύξηση: Με μηδενισμό προσωπικής διαφοράς

Χατζηδάκης για συντάξεις: Το καλοκαίρι τελειώνουμε με τις εκκρεμείς

«Τελείωσαν ήδη οι εκκρεμότητες μέχρι το 2018, τελειώνουν σε λιγότερο από ένα μήνα όλες σχεδόν οι υποθέσεις του 2019 και του 2020 και θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις μέσα στο καλοκαίρι» αναφέρει σε ανάρτησή του  ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη

«Δεν το βάζουμε κάτω με τον ΕΦΚΑ. Οι όποιες βελτιώσεις στην εξυπηρέτηση με το 1555 κι ο σημαντικός περιορισμός των εκκρεμών συντάξεων δεν μας αρκούν. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τη μάχη σ’ όλα τα επίπεδα. Τώρα έρχεται και το «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας» ΕΦΚΑ και εν αναμονή συνταξιούχων που θα επιταχύνει ακόμα πιο πολύ την έκδοση των συντάξεων!

Μαζί με τον Πάνο Τσακλόγλου πήγαμε σήμερα το πρωί στο «στρατηγείο» του ΕΦΚΑ για την απόδοση των συντάξεων, στο λεγόμενο Πράσινο Κτίριο στην Κηφισίας. Κάναμε σύσκεψη στην «αίθουσα επιχειρήσεων» με όλη την ομάδα του ΕΦΚΑ (Παναγιώτης Δουφεξής, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Βαρβέρης, Ελένη Νιαρχάκου) και τις εταιρίες που βοηθούν τεχνικά για την απόδοση των συντάξεων.

Έτσι κι αλλιώς εκείνοι συντονίζονται σε καθημερινή βάση για να εφαρμοστεί γρήγορα ο νόμος 4921/2022 για τις συντάξεις εμπιστοσύνης και τις συντάξεις fast track.

Τα θετικά αποτελέσματα αρχίζουν ήδη να φαίνονται στον ορίζοντα και θα καταγραφούν σίγουρα τόσο στο τέλος Μαΐου όσο και στο τέλος Ιουνίου. Η νομοθεσία, η τεχνολογία, τα νέα συστήματα που έχουν υιοθετηθεί, οι νέες διοικητικές μέθοδοι ελέγχου κι οι προσπάθειες φυσικά των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ αποδίδουν ολοένα και περισσότερο.

Τελείωσαν ήδη οι εκκρεμότητες μέχρι το 2018, τελειώνουν σε λιγότερο από ένα μήνα όλες σχεδόν οι υποθέσεις του 2019 και του 2020 και θα κλείσουν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments