Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν: “Η ΕΕ δεν αποδέχεται τον ενεργειακό εκβιασμό της Ρωσίας”

Φον ντερ Λάιεν: “Η ΕΕ δεν αποδέχεται τον ενεργειακό εκβιασμό της Ρωσίας”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φον ντερ Λάιεν: "Η ΕΕ δεν αποδέχεται τον εκβιασμό της Ρωσίας μέσω της ενέργειας" τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

“Η ΕΕ δεν αποδέχεται τον εκβιασμό της Ρωσίας μέσω της ενέργειας” τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν από την Βαρσοβία.

«Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη με τα κράτη μέλη που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από τις συνέπειες αυτούς του πολέμου, ειδικά με αυτά όπως είναι η Πολωνία που είναι αντικείμενο του εκβιασμού του Κρεμλίνου στην ενέργεια» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζοντας ότι:

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όργανο πίεσης και εκβιασμού και δεν αποδεχόμαστε αυτό τον εκβιασμό». Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι η ΕΕ στοχεύει να απεξαρτηθεί από την εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα το συντομότερο δυνατόν.

Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην διευθέτηση του κυπριακού

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λαιεν μίλησε σχετικά με το Κυπριακό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προσηλωμένη σε μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, ανέφερε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ως απάντηση στην επιστολή του Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκά Φουρλά για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, αλλά και για την αδιάλλακτη στάση της στο Κυπριακό.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ από το γραφείο του Ευρωβουλευτή, η Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας η δέσμευση και η συμβολή της Τουρκίας στην ειρηνική διευθέτηση. “Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτή τη θέση σε όλες τις πολιτικές επαφές μας με την Τουρκία”, αναφέρει.

Σχετικά με τα Βαρώσια

Για το θέμα των Βαρωσίων η Πρόεδρος της ΕΕ καταδίκασε απερίφραστα τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας και τις απαράδεκτες ανακοινώσεις, όπως τις χαρακτήρισε, του Προέδρου της Τουρκίας και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας τον Ιούλιο του 2021, σχετικά με το περαιτέρω άνοιγμα των Βαρωσίων.

«Η ΕΕ έχει επίσης ζητήσει την άμεση ανάκληση των εν λόγω ενεργειών και την άρση όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί όσον αφορά τα Βαρώσια από τον Οκτώβριο του 2020. Οι απόπειρες εποικισμού οποιουδήποτε τμήματος των Βαρωσίων από άτομα άλλα από τους κατοίκους τους, είναι απαράδεκτες». Προσθέτει ότι δεν θα πρέπει να αναληφθεί καμία ενέργεια σε σχέση με τα Βαρώσια, η οποία να μη συνάδει με τις σχετικές αποφάσεις των ΗΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments