Οικονομία

Βενζίνη: Τι μέλλει γενέσθαι με την επιδότηση καυσίμων

Βενζίνη: Τι μέλλει γενέσθαι με την επιδότηση καυσίμων

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Βενζίνη: Η Κυβέρνηση σχεδιάζει να λάβει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα.

Μετά το μέτρο του fuel pass για την βενζίνη, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Η ανακοίνωση του ρυθμού ανάπτυξης για το α’ τρίμηνο του έτους πρόκειται να δώσει την δυνατότητα στο οικονομικό επιτελείο να σχεδιάσει τα κατάλληλα μέτρα.

Μέσα στον Ιούνιο θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ωστόσο απέκλεισε την μείωση του ΕΦΚ. «Ψάχνουμε λύση για την ακρίβεια στα καύσιμα, εκεί που ο κόσμος έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα», είχε πει πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον Σκάι, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Έρχεται το fuel pass 2

Με δεδομένο ότι οριζόντιες μειώσεις φόρων αποκλείονται, υπό συζήτηση βρίσκονται το Fuel Pass 2 και η μορφή που θα έχει: επιδότηση στην αντλία όπως συμβαίνει στο πετρέλαιο κίνησης και παρεμβάσεις ειδικά για τα νησιά όπως η διεύρυνση του μεταφορικού ισοδύναμου. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τάχθηκε την Κυριακή υπέρ του Fuel Pass και έδειξε το Υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά σε νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με τις τιμές των καυσίμων και την ακρίβεια εν γένει.

Ως εναλλακτικό σενάριο έχει πέσει στο τραπέζι η στόχευση των επιδοτήσεων σε πιο αδύναμα νοικοκυριά, ωστόσο το γεγονός ότι θα απαιτηθεί αλλαγή στην υφιστάμενη πλατφόρμα, έτσι ώστε να καλυφθούν νέα εισοδηματικά κριτήρια, λειτουργεί μάλλον αποτρεπτικά στην παρούσα φάση.

Μέχρι την Παρασκευή ανοιχτή η πλατφόρμα

Στο μεταξύ, μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα fuel pass μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν την επιδότηση καυσίμων. Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments