Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Και εναντίον του Λιμενικού Σώματος;

ΣΥΡΙΖΑ: Και εναντίον του Λιμενικού Σώματος;
ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι το ζήτημα των αποδείξεων

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε μαζί με τον, κατά δήλωσή του, ακτιβιστή Ιάσωνα Αποστολόπουλο βουλευτής συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι οι Λιμενικοί μας είναι παγκοσμίως το μοναδικό Λιμενικό Σώμα, που ρίχνεις τους ανθρώπους στο βυθό της θάλασσα αντί να τους διασώζει και πως οι ελληνικές Αρχές απαγάγουν πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν ήδη καταφθάσει  στις ελληνικές ακτές και τους πετάνε πάλι στην ανοικτή θάλασσα.

Το πρώτο εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι το ζήτημα των αποδείξεων. Όταν ένας ευρωβουλευτής και στέλεχος κόμματο εξουσίας υποστηρίζει ότι το Λιμενικό πετάει ανθρώπους στης θάλασσα, καλείται, εκ των πραγμάτων, να κομίσει τις αναγκαίες αποδείξεις για αυτήν την καταγγελία. Ο κ. Κούλογλου έχει κάποιο βίντεο ή κάποιες σχετικές φωτογραφίες; Αν έχει, οφείλει να τις προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές. Αν δεν έχει το σχετικό αποδεικτικό υλικό, θα έπρεπε να έχει κληθεί αυτεπάγγελτα να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς του, κάτι που βάσιμα εικάζεται ότι θα συμβεί, αν και όχι αυτεπαγγέλτως, όταν καταθέσουν μήνυση οι συνδικαλιστές του Λιμενικού για συκοφαντική δυσφήμηση.

Επιπλέον, από τη σκοπιά της τρέχουσας επικαιρότητας των συνεχών προκλήσεων των Τούρκων, η παρέμβαση αυτή του στελέχους και ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης τροφοδοτεί την τουρκική προκλητικότητα και ενισχύει εξ αντικειμένου τους ισχυρισμούς και τις απειλές του Ερντογάν, ο οποίος απειλεί ανοιχτά ακόμη και με πολεμική σύρραξη την Ελλάδα.

Η συνταγή «no border» δοκιμάστηκε και απέτυχε οικτρά, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα διαβίωσης τόσο στις χώρες υποδοχής, όσο και στους ίδιους τους παράτυπους μετανάστες. Ένας ευρωβουλευτής, όσο προοδευτικός και έμπλεος φιλάνθρωπων συναισθημάτων κι αν είναι, οφείλει να φέρει το βάρος της απόδειξης των λόγων του, να έχει γνώση της ιστορικής εξέλιξης του φαινομένου και να μην προσβάλει ατεκμηρίωτα εργαζόμενους, οι οποίοι δεν τυγχάνουν οικονομικών προνομίων και ειδικής πολιτειακής μεταχείρισης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments