Πολιτική

Σύμπλευση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απέναντι σε Ερντογάν

Σύμπλευση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απέναντι σε Ερντογάν
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινείται στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με τον Πρόεδρο της ΝΔ και της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών» και «απειλές για την εθνική κυριαρχία μας»

Σύμπτωση απόψεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ καταγράφεται και στις σημερινές δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είναι διατεθειμένος να κόψει κάθε γέφυρα με την παράδοση της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» του Κινήματος.

Αναφερόμενος στις διαδοχικές προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κινείται στο ίδιο ακριβώς πνεύμα με τον Πρόεδρο της ΝΔ και της Κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών» και «απειλές για την εθνική κυριαρχία μας». Για την αντιμετώπισή των λεονταρισμών του εξ Ανατολών γείτονα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προτάσσει την προσφυγή στις αρχές και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, στοιχεία τα οποία δεν κουράζεται να υπογραμμίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο Ν. Ανδρουλάκης κατηγορεί τον Τούρκο Πρόεδρο για παραχάραξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατάπνιξη του πολιτικού πλουραλισμού, καθόσον ο Ερνογάν «μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα όταν βαφτίζει εχθρό του κράτους και τρομοκράτη όποιον διαφωνεί μαζί του».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αμελεί να κατακρίνει τον Τούρκο Πρόεδρο ότι «αναφέρεται σε συμμάχους όταν ευθέως εκβιάζει την Φινλανδία και την Σουηδία με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ».

Είναι σαφές ότι ο Ν. Ανδρουλάκης τηρεί σαφείς αποστάσεις από ευρωσκεπτικισμούς και αντινατοϊκούς του πασοκικού παρελθόντος. Αντιμετωπίζει τη διεθνή κοινότητα όχι με όρους αρένας, αλλά ως πεδίο που υπόκειται σε αρχές και σε κανόνες που απορρέουν από το δημόσιο διεθνές δίκαιο. Υπογραμμίζει την αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού της πολιτικής ετεροδοξίας.

Η σύμπλευση με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι, λοιπόν, πλήρης σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, τις πολεμικές ιαχές και του λεονταρισμούς του Ερντογάν. Η σύγκλιση οριοθετείται στο, κοινό για τα δύο κόμματα, πλαίσιο του ΝΑΤΟ, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας, του διεθνούς δικαίου, της πολιτικής πολυφωνίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments