Διεθνή

Τουρκία: Δεν ανέχεται ο Ερντογάν την ψυχραιμία της Ελλάδος

Τουρκία: Δεν ανέχεται ο Ερντογάν την ψυχραιμία της Ελλάδος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μπει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε μία άνευ λόγου και αιτίας επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μπει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε μία άνευ λόγου και αιτίας επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας, θέλοντας να δείξει ότι είναι ανώτερος των συνθηκών που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια.

Από τη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Κογκρέσο και είχε συνάντηση με το Τζο Μπάιντεν, όπου συμφώνησαν για την ενίσχυση του στρατού, ο Τούρκος Πρόεδρος ξεκίνησε ένα παραλήρημα για τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ζητώντας την αποστρατικοποίηση τους, ενώ ακολούθησαν τόσο το κυβερνητικό επιτελείο, αλλά και ο τούρκικος Τύπος, όπου αμφισβήτησαν ανοιχτά την ελληνική κυριαρχία.

Τελευταία επίθεση του Ερντογάν κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού έγινες χθες [12/6] από την πόλη Βαν, όπου το κατηγόρησε ότι δεν τήρησε τα όσα συμφώνησαν οι δυο τους στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, όταν, όπως είπε, μίλησαν σαν άνδρες και συμφώνησαν ότι δεν θα έκαναν δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου για να καταλήγει εκ νέου σε απειλές ότι «θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια».

Από εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε απευθυνόμενος σε νέους είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Πήγατε στις ΗΠΑ, μιλήσατε στη Γερουσία, κατά των F-16 της Τουρκίας. Δεν τα χάφτουν αυτά Μητσοτάκη, δεν τα χάφτουν. Έχουν δημιουργηθεί 5+4 βάσεις. Ό,τι και να κάνουν, ας τα κάνουν. Όταν ρωτάμε τι τις κάνουν αυτές τις βάσεις, λένε «εναντίον των Ρώσων». Τι κάνατε στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας; Τα λόγια του είναι γεμάτα ψέματα”, είπε

Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρο και τους Αμερικανούς και τη Δύση συνολικά. Η Άγκυρα εμφανίζεται ιδιαίτερα εκνευρισμένη από το διπλωματικό μπαράζ της Αθήνας, όπως καταδεικνύεται και από τα προκλητικά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

“Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια”

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα μέσω της άσκησης EFES 2022 και υπογράμμισε πως η χώρα μας το έλαβε. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα και προχώρησε σε δηλώσεις κατά της Άγκυρας, εκτοξεύοντας απειλές κατά των Ελλήνων όπως ότι «θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια».

Και μπορεί η Άγκυρα να προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης, προβάλλοντας αβάσιμες αιτιάσεις, ωστόσο η κυβέρνηση κρατάει ψύχραιμη στάση, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες δημόσιες τοποθετήσεις αναφέρεται ονομαστικά στον Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι ο αναθεωρητισμός δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός και πως δεν πρόκειται να υπάρξει οποιοδήποτε διάλογος με το παράνομο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments