Οικονομία

Ξεκινούν οι αιτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων για χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης

Ξεκινούν οι αιτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων για χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης
Ξεκινούν οι αιτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων - Στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση του Κεφαλαίου Κίνησης με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για νεοφυείς επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πανδημία, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση του Κεφαλαίου Κίνησης με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για νεοφυείς επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πανδημία, αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την 2η πρόσκληση ΕΣΠΑ 34 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση του Κεφαλαίου Κίνησης με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης για τις νεοφυείς επιχειρήσεις “Elevate Greece” που επλήγησαν από την πανδημία», επισημαίνει στην ανάρτησή του.

Δείτε την ανάρτηση

ΕΣΠΑ: Στήριξη 34 εκατ. στις νεοφυείς επιχειρήσεις με το πρόγραμμα «Elevate Greece»

Οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων-Elevate Greece, μπορούν να λάβουν τη μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση, με στόχο την κάλυψη εξόδων τους σε Αγορές Εμπορευμάτων Χρήσης, Πρώτων Υλών και Υλικών Χρήσης, του συνόλου των Παροχών σε εργαζομένους και διάφορα Λειτουργικά Έξοδα.

Η χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης έως 80% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος αναφοράς (2020 ή 2021) με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 100.000 ευρώ.

Η 2η πρόσκληση δίνει μια επιπλέον σημαντική «ανάσα» στις πληττόμενες από την πανδημία νεοφυείς επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις απρόβλεπτες δυσκολίες.

Οι αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 και ώρα 13:00 έως και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:00.

Να σημειωθεί πως οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν στον Α’ κύκλο μπορούν να ενισχυθούν αθροιστικά και από τις δύο προσκλήσεις με μέγιστο συνολικό ποσό 100.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments