Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Έρχονται πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Νίκη Κεραμέως: Έρχονται πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Νίκη Κεραμέως: Πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι

Πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, όπως σημείωσε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός τόνισε ότι φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Όπως εξήγησε, τον Σεπτέμβριο θα τεθεί πιλοτικά σε εφαρμογή το νέο ολοήμερο σχολείο με το διευρυμένο ωράριο έως τις 5.30 το απόγευμα.

Αξιολόγηση σε όλες τις σχολικές μονάδες

Φέτος θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για να γίνεται το σχολείο καλύτερο. Ταυτόχρονα, τόνισε, δρομολογείται και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών πιο νωρίς, πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία αφορά τέσσερα πανεπιστήμια όπου υπάρχουν εστίες παραβατικότητας» Για την κατάσταση στον ΑΠΘ η υπουργός Παιδείας είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τέλος σε μια κατάληψη που διαρκούσε 34 ετών για να δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη. Είναι ένα μόνο περιστατικό σε όλη τη χώρα, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι κάποιες ισχνές μειοψηφίες αντιδρούν γιατί «βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο». Οι αστυνομικές δυνάμεις θα δρουν αποτρεπτικά, είπε ακολούθως για την πανεπιστημιακή αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα έχει λάβει ειδική εκπαίδευση. «Θέλαμε ένα ειδικό σώμα με ειδική εκπαίδευση με ενσυναίσθηση για τον χώρο στον οποίο θα δρουν» υποστήριξε. Διευκρίνισε δε ότι δεν θα είναι ένα μόνιμο, οριζόντιο μέτρο, αλλά αφορά τέσσερα πανεπιστήμια, εκεί όπου εντοπίζονται συστημικές εστίες παραβατικότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments