Οικονομία

600 ευρώ επίδομα ρεύματος: Ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιους αφορά, ύψος αποζημίωσης, διαδικασία

600 ευρώ επίδομα ρεύματος: Ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιους αφορά, ύψος αποζημίωσης, διαδικασία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

600 ευρώ επίδομα ρεύματος: Οι αποζημιώσεις θα ξεκινούν από τα 18 ευρώ και θα φθάνουν στα 600

Ανοίγει την Παρασκευή 17 Ιουνίου η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος που αφορά την ενίσχυση έως 600 ευρώ για τις έξτρα χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Οι αποζημιώσεις θα ξεκινούν από τα 18 ευρώ και θα φθάνουν στα 600 που θα είναι και το ανώτατο όριο. Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενίσχυση αφορά τον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας των παιδιών τους που σπουδάζουν.

Ποια η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει:

  • Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
  • Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για την κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
  • Να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους.
  • Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN).
  • Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Πως και πότε θα πιστωθούν τα χρήματα

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου που έχει δηλώσει στην αίτηση. Η καταβολή των ποσών θα πραγματοποιηθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου. Η αποζημίωση καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού από αυτές αφαιρεθούν οι επιδοτήσεις του κράτους και πιθανόν των παρόχων και ως του ποσού των 600 ευρώ.

Νικόλαος Φαραντούρης στο pagenews.gr: Για το τι θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί στη χώρα μας αναφορικά με τα ενεργειακά

Ο Νικόλαος Φαραντούρης Καθηγητής Έδρας Jean Monnet στο Δίκαιο Ενέργειας Πανεπιστημίου Πειραιώς μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου ανέφερε τα μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί σχετικά με τα ενεργειακά. “Θα μπορούσε να είχε υιοθετηθεί από την αρχή της κρίσης ένα τρίπτυχο μέτρων και παρεβάσεων. Ρυθμιστικών, δημοσιονομικών, ελεγκτικών. Από την αρχή για παράδειγμα η ελληνική κυβέρνηση είχε επενδύσει πολλές ελπίδες και προσδοκίες στις αποφάσεις των Βρυξελλών. Θα θυμάστε τον Έλληνα πρωθυπουργό να προσέρχεται στα Συμβούλια Κορυφής, όπως επίσης και τους υπουργούς τους Έλληνες στα Συμβούλια υπουργών λέγοντας ότι πρέπει και απαιτείται ευρωπαϊκή λύση και μάλιστα με κάποιες προτάσεις οι οποίες εκείνη την περίοδο είχαν χαρακτηριστεί από εμένα ανέφικτες..” υπογράμμισε ο κ. Φαραντούρης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments