Οικονομία

Γιώργος Ασμάτογλου στο pagenews.gr: Η επιδότηση στα καύσιμα να δοθεί οριζόντια

Γιώργος Ασμάτογλου στο pagenews.gr: Η επιδότηση στα καύσιμα να δοθεί οριζόντια
Το pagenews.gr συνομίλησε με τον πρώην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων κ. Γιώργο Ασμάτογλου

Με τις τιμές της βενζίνης να έχουν πάρει φωτιά οι καταναλωτές δυσκολεύονται πλέον να γεμίσουν το ντεπόζιτο των αυτοκινήτων. Η κατάσταση είναι χειρότερη στα νησιά, κάνοντας τις καλοκαιρινές διακοπές να φαίνονται δύσκολες. Την επόμενη Δευτέρα πρόκειται εκτός απροόπτου θα «κλειδώσουν» τα μέτρα για τη συνέχιση της επιδότησης των καυσίμων το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου όπου το fuel pass αναμένεται να είναι σημαντικά ενισχυμένο.

Το pagenews.gr συνομίλησε με τον πρώην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων κ. Γιώργο Ασμάτογλου σχετικά με το πως διαμορφώνεται η κατάσταση στις τιμές των καυσίμων αλλά και τις αντιδράσεις των καταναλωτών.

Ο κ. Γιώργος Ασμάτογλου σημείωσε ότι στο χρηματιστήριο των καυσίμων οι τιμές είναι συνεχόμενα ανοδικές κάτι που δυσκολεύει τις οικονομίες των κρατών και επιφέρει αλλαγές στο ύψος των πωλήσεων. Στην Ελλάδα δεν είναι αντιπροσωπευτική η τιμή με τα έσοδα.

Για τις αντιδράσεις των καταναλωτών και αν έχουν εμφανιστεί συνήθειες παρελθοντικών ετών

Ο κ. Ασμάτογλου σημειώνει στο pagenews.gr ότι ο κόσμος διαμαρτύρεται ενώ επειδή το καύσιμο πληρώνεται τοις μετρητοίς δεν υπάρχει δυνατότητα πιστώσεων ενώ αρκετοί πληρώνουν και με κάρτα. Σε ελάχιστες περιπτώσεις πλέον εμφανίζεται το “τεφτέρι”. 

Για τα μέτρα στήριξης που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση και το fuel pass

Τα επιδόματα θα είναι καλό να δοθούν οριζόντια επισημαίνει ο κ. Ασμάτογλου ενώ για το fuel pass αναφέρει ότι λειτούργησε και το χρησιμοποίησαν χιλιάδες πολίτες ωστόσο αναρωτιέται πόσο ανακούφισε τον κόσμο;

Για τις τιμές των καυσίμων

Σε ερώτηση σχετικά με το πως θα κυμαίνονται οι τιμές των καυσίμων και το αν θα φθάσει η τιμή στα 3 ευρώ ο κ. Ασμάτογλου υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα το πρόβλημα θα παρουσιαστεί στις νησιωτικές περιοχές ενώ έδωσε και το παράδειγμα της Μήλου που η τιμή κυμαίνεται στο 2.80 λεπτά ανά λίτρο. Για τα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή κυμαίνεται στα 2.38 λεπτά ανά λίτρο ενώ αν αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές αυτό θα λειτουργήσει ανασταλτικά και η αγοραστική δύναμη θα είναι μειωμένη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments