Διεθνή

«Χαλαρώνει» ο Ακάρ: «Να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Ελλάδα»

«Χαλαρώνει» ο Ακάρ: «Να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Ελλάδα»

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση που έκανε στα social media ο Χουλουσί Ακάρ σημειώνει: “Θεωρούμε σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων με την Ελλάδα”.

Πιο διαλλακτικός παρουσιάστηκε ο Υπ. Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, καθώς έδειξε διάθεση για αλλαγή ρητορικής με τη νέα δήλωση στην οποία προέβη μετά και τη σύντομη συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Ελλάδα, για “θετική ατζέντα” και για “μείωση των εντάσεων”.

Παράλληλα, επισημαίνει πως «Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία», ενώ όλα δείχνουν, ότι η χθεσινή συνάντηση μεταξύ Ακάρ και Παναγιωτόπουλο, φαίνεται πως πέτυχε τον σκοπό της μιας και η Άγκυρα πήρε τα μηνύματα που έπρεπε και στη Κυβέρνηση ελπίζουν ότι θα αρχίσει να σέβεται την κυριαρχία της Ελλάδας.

Η χθεσινή συνάντηση στο ΝΑΤΟ

Η χθεσινή συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, έλαβε χώρα αμέσως μετά την οικογενειακή φωτογραφία, όταν οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν μερικές κουβέντες, με πηγές του ΥΠΕΘΑ να διαρρέουν στα ελληνικά ΜΜΕ,  ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ζήτησε με επιτακτικό τόνο να πάψουν οι προκλήσεις. “Δεν μπορούμε να πάμε έτσι”, φέρεται να είπε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του.  Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός είπε στον Ακάρ, πως οι εντάσεις πρέπει να σταματήσουν, όπως και οι προκλήσεις, οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας.  Κατά τις ίδιες πηγές, ο Χουλουσί Ακάρ άκουσε τις παρατηρήσεις ωστόσο δεν φαίνεται να τοποθετήθηκε σχετικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments