Διεθνή

Οι πρώτες δηλώσεις Μελανσόν: Αποτυχία της παράταξης Μακρόν

Οι πρώτες δηλώσεις Μελανσόν: Αποτυχία της παράταξης Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/paudal

Εξέφρασε την ελπίδα ότι με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης η παράταξή του θα λάβει την πλειοψηφία

Στις πρώτες δηλώσεις του ο επικεφαλής της αριστερής συμμαχίας Nupes, Ζαν-Λικ Μελανσόν, εξέφρασε την ελπίδα το πρωί της Δευτέρας το κόμμα του να έχει την πλειοψηφία, δηλώνοντας πως ο ίδιος θα παραμείνει ενεργός και στην πρώτη γραμμή.

«Καμία πλειοψηφία δεν προκύπτει. Η Γαλλία έχει εκφραστεί και πρέπει να το πούμε, ανεπαρκώς, το επίπεδο της αποχής είναι ακόμη πολύ υψηλό, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος της Γαλλίας δεν ξέρει πού να στραφεί, σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε οι τρεις παρατάξεις να βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα», είπε.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η άνοδος της Nupes την τοποθετεί στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση. Είναι όμως η αποτυχία της παράταξης Μακρόν, η ηθική αποτυχία όσων έδωσαν μαθήματα σε όλους», δήλωσε ο αρχηγός της «Ανυπότακτης Γαλλίας»«Αλλάζω θέση μάχης αλλά η δέσμευσή μου είναι και θα παραμείνει μέχρι την τελευταία μου πνοή να είμαι πρώτος στις τάξεις σας, αν το θέλετε», είπε. Και πρόσθεσε: «Ίσως ξυπνήσετε αύριο με μια πλειοψηφία της Nupes, ή με πρώτη πολιτική δύναμη τη Nupes».

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments