Οικονομία

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα – Πως θα πάρετε επιδότηση έως 50%

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα – Πως θα πάρετε επιδότηση έως 50%

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για το πρόγραμμα allazosyskevi.gov.gr 

Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για το πρόγραμμα allazosyskevi.gov.gr μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι η «επιδότηση θα ξεκινάει από 30% και θα φτάνει το 50% του κόστους συσκευών ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού». Θα κυμαίνεται από 135 ευρώ έως τα 700 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής.

Πότε θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις θα διαρκέσουν έως τις 5 Ιουλίου (αν δεν δοθεί κάποια παράταση) ενώ οι αγορές μέσω των κουπονιών που θα διατεθούν θα μπορούν να ολοκληρωθούν έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Η επιδότηση θα χορηγηθεί με εισοδηματικά κριτήρια, με την χρήση των κωδικών του TAXISNET.

Πως θα κινηθούν οι επιδοτήσεις

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία καθορίζονται ως εξής: στην πρώτη κατηγορία όσοι έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας κάτω των 5.000 ευρώ σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του 2020, οι οποίοι θα λάβουν το 50% της αξίας της συσκευής, στη δεύτερη μεταξύ 5.000 και 10.000 ευρώ που θα επιδοτηθούν με 45% στην τρίτη από 10.000 έως 20.000 ευρώ με 35% και στην τέταρτη άνω των 20.000 ευρώ που θα λάβουν το 30%.

Το μέσο ετήσιο εισόδημα υπολογίζεται ως το πηλίκο του συνολικού εισοδήματος δια τον αριθμό των μελών μιας οικογένειας. Για παράδειγμα μια τριμελής οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί και εισόδημα 40.000 ευρώ έχει μέσο οικογενειακό εισόδημα 13.333 ευρώ.

Ποιοι θα επιδοτηθούν

Οι αιτήσεις αντικατάστασης συσκευών, λαμβάνουν μπόνους με βάση τέσσερα κριτήρια. Μεγαλύτερη είναι η βαθμολογία όσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα ανά μέλος οικογένειας. Άλλο κριτήριο είναι η ύπαρξη ΑΜΕΑ στην οικογένεια στην οποία χορηγείται και επιπλέον βαθμολογία 100 πόντων. Τους ίδιους πόντους λαμβάνουν και όσοι είναι μέλος μονογονεϊκής οικογένειας.

Πως θα ενημερωθούν οι επιλεγέντες

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί τότε ο δικαιούχος θα ενημερωθεί με SMS στο κινητό του τηλέφωνο και τα κουπόνια θα εμφανιστούν και στην πλατφόρμα του προγράμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments