Τεχνολογία

Η Toyota ανακαλεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω βλαβών σε τροχούς

Η Toyota ανακαλεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω βλαβών σε τροχούς

Πηγή Φωτογραφίας: The Car Connection- Best Selling Cars Blog

Η ανάκληση της Toyota έρχεται σε λιγότερο από δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του αυτοκινήτου στην Ιαπωνία.

Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota ανακαλεί 2.700 από τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα μαζικής παραγωγής του, λόγω βλάβων σε τροχούς. Ένας εκπρόσωπος ανέφερε στο BBC ότι τα μπουλόνια στους τροχούς του bZ4X «μπορούν να χαλαρώσουν σε σημείο που ο τροχός να μπορεί να αποκολληθεί από το όχημα» μετά από «χρήση σε λίγα χιλιόμετρα».

Η ανάκληση έρχεται σε λιγότερο από δύο μήνες μετά την κυκλοφορία του αυτοκινήτου στην Ιαπωνία. Η αυτοκινητοβιομηχανία Subaru λέει επίσης ότι για τον ίδιο λόγο θα ανακαλέσει 2.600 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Toyota.

Την Παρασκευή, η Toyota ανέφερε σε μια δήλωση ότι είχε εκδώσει ανάκληση ασφαλείας για 2.700 bZ4X SUV στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τον Καναδά και την Ιαπωνία

“Εάν ένας τροχός αποκολληθεί από το όχημα κατά την οδήγηση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια του ελέγχου του οχήματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο σύγκρουσης”, είπε ένας εκπρόσωπος.

«Κανείς δεν πρέπει να οδηγεί αυτά τα οχήματα μέχρι να εκτελεστεί η θεραπεία», πρόσθεσαν. Το BBC κατανοεί ότι ορισμένα μοντέλα bZ4X δεν έχουν ανακληθεί. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Toyota αρνήθηκε να σχολιάσει πόσα από τα αυτοκίνητα είχε κατασκευάσει η εταιρεία.

Μια άλλη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η Subaru είπε επίσης ότι ανακαλεί 2.600 μονάδες του Solterra, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της που αναπτύχθηκε από κοινού με την Toyota, λόγω ανησυχιών για χαλαρά μπουλόνια. Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο από το BBC.

Η Toyota θεωρείται ως μια σχετικά καθυστερημένη αγορά στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, σε σύγκριση με ανταγωνιστές κατασκευαστές όπως η Tesla, η οποία κυκλοφόρησε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο πριν από 14 χρόνια.

Παρουσίασε το bZ4X στην Ιαπωνία τον περασμένο μήνα. Το αυτοκίνητο ήταν διαθέσιμο μόνο με μίσθωση “για να εξαλειφθούν οι ανησυχίες των πελατών σχετικά με την υπολειπόμενη απόδοση της μπαταρίας, τη συντήρηση και την υπολειπόμενη αξία”, δήλωσε η Toyota νωρίτερα φέτος.

Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία είπε ότι θα μειώσει τον αριθμό των οχημάτων που σχεδιάζει να παράγει τον επόμενο μήνα κατά 50.000 σε 800.000 λόγω έλλειψης τσιπ υπολογιστών και διαταραχών στον εφοδιασμό που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Αν και η Toyota σκοπεύει επί του παρόντος να κατασκευάσει συνολικά 9,7 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο φέτος, έχει δείξει ότι μπορεί να αναγκαστεί να μειώσει αυτόν τον αριθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments