Διεθνή

kyivpost: Πυροβολημένος βρέθηκε ο άνδρας που κρατάει το βαλιτσάκι των πυρηνικών του Πούτιν

kyivpost: Πυροβολημένος βρέθηκε ο άνδρας που κρατάει το βαλιτσάκι των πυρηνικών του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: nypost

Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά του χαρτοφύλακα που πάντα συνοδεύει τον πρόεδρο της Ρωσίας - Κατείχε τη θέση από την εποχή που πρόεδρος ήταν ο Μπόρις Γέλτσιν.

Με τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό μέσα σε λίμνη αίματος βρέθηκε ο Βαντίμ Ζιμίν, ο απόστρατος αξιωματικός, που έγινε γνωστός ως ο άνθρωπος του Πούτιν που μετέφερε τον περιβόητο χαρτοφύλακα με  τους πυρηνικούς κωδικούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του kyivpost, το οποίο επικαλείται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τον Ζιμίν βρήκε μέσα στο διαμέρισμά του κοντά στη Μόσχα, ο αδερφός του, και αποδίδουν τον πυροβολισμό σε απόπειρα αυτοκτονίας, καθώς πλέον νοσηλεύεται στην εντατική.

Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Ζιμίν, 53 ετών, ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά του χαρτοφύλακα που πάντα συνοδεύει τον πρόεδρο της Ρωσίας. Κατείχε τη θέση από την εποχή που πρόεδρος ήταν ο Μπόρις Γέλτσιν.

Ο «μυστικός χαρτοφύλακας» θεωρείται ότι περιέχει τη συσκευή εκτόξευσης για τους στρατηγικούς πυρηνικούς πυραύλους του Κρεμλίνου, περιέχει έναν εξατομικευμένο κωδικό κλειδιού και παραμένει υπό επίβλεψη 24/7.

Ο Πούτιν είχε στο παρελθόν φωτογραφηθεί με τον Ζιμίν να κουβαλά τους πυρηνικούς κωδικούς στο πλευρό του και η παρουσία του χαρτοφύλακα θεωρείται συμβολική απειλή για τη Δύση.

Ο πυροβολισμός έρχεται αφού ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι ο Ζιμίν θα αντιμετωπίσει ποινική έρευνα για φερόμενη δωροδοκία και ότι ο συνταγματάρχης είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Ζιμίν αρνείται τις κατηγορίες για δωροδοκία εναντίον του, οι οποίες σχετίζονται με τη νέα του δουλειά στο τελωνείο.

Το περιστατικό έχει εγείρει υποψίες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μετά από ένα κύμα μυστηριωδών περιστατικών και θανάτων που αφορούσαν υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες που συνδέονται με τον Πούτιν.

Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει επίσημα την κατάσταση σχετικά με τον συνταγματάρχη Ζιμίν, ο οποίος παραμένει σε άγνωστη μονάδα εντατικής θεραπείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments