Διεθνή

Τσαβούσογλου: “Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και εμπόδιζε την ένταξη της «Μακεδονίας;”

Τσαβούσογλου: “Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και εμπόδιζε την ένταξη της «Μακεδονίας;”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τσαβούσογλου: Οι τουρκικές προκλήσεις από τους αξιωματούχους της γείτονας χώρας συνεχίζονται σε αμείωτο ρυθμό, με τον υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δικαιολογήσει στο ΝΑΤΟ το «μπλόκο» της Άγκυρας στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας

Οι τουρκικές προκλήσεις από τους αξιωματούχους της γείτονας χώρας συνεχίζονται σε αμείωτο ρυθμό, με τον υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δικαιολογήσει στο ΝΑΤΟ το «μπλόκο» της Άγκυρας στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, συνδέοντας την Ελλάδα με τη Βόρεια Μακεδονία και το μπλόκο που είχε βάλει.

«Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα στην ”Μακεδονία”. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της ”Μακεδονίας”».

Με επίθεση στην Ελλάδα επιχείρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δικαιολογήσει στο ΝΑΤΟ το «μπλόκο» της Άγκυρας στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Είναι τόσο απλό» τόνισε ο Τούρκος διπλωμάτης.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω  αυτά  τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ είναι τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments