Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Δείτε σε ποια περιοχή εμφανίστηκε η αράχνη – πασχαλίτσα [pics]

Θεσσαλονίκη: Δείτε σε ποια περιοχή εμφανίστηκε η αράχνη – πασχαλίτσα [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ/VORIA

Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση.

Στην Επανομή  Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκε η αράχνη-πασχαλίτσα, ένα είδος εντόμου που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών το τελευταίο διάστημα.

Η αράχνη-πασχαλίτσα, η οποία έχει εντοπιστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στο Ναύπλιο, τα Φάρσαλα ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι δηλητηριώδης και έχει χαρακτηριστεί ως είδος προς εξαφάνιση σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Αν και μικρή σε μέγεθος, η αράχνη-πασχαλίτσα μπορεί να καταβροχθήσει έντομα δύο φορές στο μέγεθός της, όπως τα σκαθάρια.

Τις φωτογραφίες παραχώρησε στη Voria.gr ο οκτάχρονος Βασίλης από τη Θεσσαλονίκη μαζί με τον μπαμπά του, Ευάγγελο. Όπως αναφέρει ο κ. Ευάγγελος, ο γιος του είχε διαβάσει τον χειμώνα για την αράχνη-πασχαλίτσα και πριν λίγες μέρες την εντόπισε γεμάτος ενθουσιασμό στο σπίτι της γιαγιάς του στην Επανομή.

Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση. Η αράχνη-πασχαλίτσα είναι επίσης προστατευόμενο είδος στο Βέλγιο, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009.

Το 2016 υπάρχουν οι πρώτες αναφορές στην Ελλάδα για την Eresus Cinnaberinus, που πλέον επισήμως κατοικεί και στη Λαμία.

Με πληροφορίες από voria.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments