Οικονομία

Μέτρα ενέργειας: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις Ιουλίου

Μέτρα ενέργειας: Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις Ιουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/Pixabay

Μέτρα ενέργειας: Τις επιδοτήσεις που αφορούν τον Ιούλιο παρουσίασε ο υπουργός Ενέργειας

Τις επιδοτήσεις που αφορούν τον Ιούλιο παρουσίασε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας νωρίτερα σήμερα. Συνολικά θα διατεθούν 722 εκατ. ευρώ ανεξάρτητα από τα όρια κατανάλωσης. “Σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές τοπίο η Κυβέρνηση έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επάρκεια εφοδιασμού και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας που έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά ακόμη και στα πιο δυσμενή σενάρια συνολικής διακοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία” σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αναλυτικά παραδείγματα των επιδοτήσεων

Η κυβέρνηση επιδοτεί όλες ανεξαιρέτως τις κατοικίες, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο και για το σύνολο της κατανάλωσης, απορροφώντας έως και το 84% της αύξησης. Οι συνολικές επιδοτήσεις για το κόστος ενέργειας του Ιουλίου ανέρχονται σε 722 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Δεύτερον, παρέχουμε τη δυνατότητα στους πολίτες, να γνωρίζουν εγκαίρως, και με διαφάνεια τα τιμολόγια κάθε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, αφού από τον Αύγουστο αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής. Οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεώνονται να ενημερώνουν κάθε φορά για τις τιμές του μεθεπόμενου μήνα και οι καταναλωτές μπορούν να αλλάζουν πάροχο εφόσον το επιθυμούν αζημίως.

Συγκεκριμένα από τον Ιούλιο επιδοτούμε όλες τις κατοικίες και ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης,

  • με 200€/MWh, για τους οικιακούς καταναλωτές, επιδότηση που καλύπτει το 84% της αύξησης, και

  • με 240€/MWh τους δικαιούχου ΚΟΤ, που καλύπτει το 100% της αύξησης ώστε να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Επιπλέον:

  • Αυξάνεται η επιδότηση στους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa σε 192€/MWh απορροφώντας έως και το 82% της αύξησης.
  • Σε ότι αφορά τα αγροτικά τιμολόγια η επιδότηση ανέρχεται στα 213€/MWh απορροφώντας έως και το 90% της αύξησης.
  • Για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος άνω των 35 KVa η επιδότηση ανέρχεται στα 148 ευρώ / MWh.
  • Για το φυσικό αέριο και τους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση για τον Ιούλιο ανέρχεται στα 30 ευρώ/ MWh

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments