Ελλάδα

Κακοκαιρία: Μπουρίνι και στην Αττική – Ποιες περιοχές “χτυπήθηκαν” σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία: Μπουρίνι και στην Αττική – Ποιες περιοχές “χτυπήθηκαν” σε όλη τη χώρα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ύφεση της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα αναμένεται από απόψε - Μπόρα και στην Αττική

“Χτύπησε” και την Αττική το κύμα κακοκαιρίας που εκδηλώνεται σε όλη τη χώρα, καθώς λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου δυνατή βροχή ξέσπασε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

Η πρόβλεψη του καιρού άλλωστε για το Λεκανοπέδιο της Αττικής έκανε λόγο για αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μπόρα μικρής διάρκειας τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως προς το παρόν δεν υπάρχουν προβλήματα για εισροή υδατών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ζημιές στη Θάσο

Η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου τη Θάσο προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές αλλά και προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως του παραλιακού μετώπου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έπεσαν περισσότερα από 50 χιλιοστά νερού.

Προβλήματα στη Σκιάθο

Σαρωτικό ήταν όμως το πέρασμα της κακοκαιρίας και στις Σποράδες και συγκεκριμένα στη Σκιάθο, η οποία μετατράπηκε σε λίμνη.

Η δυνατή βροχή, που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια.

Κατέρρευσαν γέφυρες στη Σκύρο

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει από το μεσημέρι και τη Σκύρο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού, δύο γέφυρες κατέρρευσαν, ενώ επιχείρηση στήθηκε για αγνοούμενους τουρίστες.

Το ευτυχές είναι ότι οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν τρεις ώρες αργότερα και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

Σε ανακοίνωση του, ο δήμος Σκύρου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί Συνδημότες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν το νησί μας από χθες βράδυ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες κατόπιν ενημέρωσης από την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς και το μπάνιο στις παραλίες στη διάρκεια των φαινομένων. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκύρου βρίσκεται σε επιφυλακή».

«Βενετία»  το Ρέθυμνο

Καταιγίδα έπληξε το Ρέθυμνο , δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην παλιά πόλη όσο και σε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού.

Παράλληλα, υπήρξαν διακοπές ρεύματος, οι οποίες όμως σύντομα αποκαταστάθηκαν.

Οι καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να μαζέψουν τα εμπορεύματα τους από τα πεζοδρόμια, ενώ στον δημοτικό κήπο, την ώρα της σφοδρής καταιγίδας, οι υπεύθυνοι οργάνωναν την αποσυναρμολόγηση της έκθεσης για την κρητική διατροφή η οποία έληξε χθες το βράδυ.

Πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ποσότητες χώματος δημιούργησαν μικρούς χείμαρρους λάσπης σε οικιστικές περιοχές με μεγάλη κλίση, κυρίως στη βόρεια πλευρά της πόλης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν πέρα από λίγες αντλήσεις υδάτων από υπόγειους χώρους και μία κοπή δέντρου που ήταν επικίνδυνο για τους περαστικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments