Διεθνή

Λε Πεν: Ο Μακρόν αγόρασε τις εκλογές

Λε Πεν: Ο Μακρόν αγόρασε τις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συγκεκριμένα, η Λε Πεν υποστήριξε «ο Εμμανουέλ Μακρόν αγόρασε την εκλογή του με ό,τι χρειαζόταν» και ότι «τώρα που εκλεχθήκαμε θα διακόψουμε τη βρύση στα παιδιά».

Στην πρωτοφανή αυτή δήλωση προχώρησε σήμερα η Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με την οποία ο Εμμανουέλ Μακρόν «αγόρασε τις προεδρικές εκλογές», προσθέτοντας ότι το έκανε «με όποιο κόστος».

Συγκεκριμένα, η Λε Πεν υποστήριξε «ο Εμμανουέλ Μακρόν αγόρασε την εκλογή του με ό,τι χρειαζόταν» και ότι «τώρα που εκλεχθήκαμε θα διακόψουμε τη βρύση στα παιδιά».

Αυτή η δήλωση συνοδεύθηκε από την εκ μέρους της δημόσια, από τηλεοράσεως, καταγγελία ότι ο επανεκλεγείς Γάλλος Πρόεδρος κατάφερε να επανεκλεγεί, βασιζόμενος στην πολιτική υποστήριξη που παρείχε σε πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία δρουν σε γαλλική αλλά και διεθνή κλίμακα, προκειμένου να διατηρείται το σύστημα εμβολιασμού των πληθυσμών σε εθνικό και σε υπερεθνικό επίπεδο.

Πρόκειται, βέβαια, για μια πολύ βαριά αιτίαση, η οποία εκτοξεύεται από την εκπρόσωπο της ριζοσπαστικής και πολιτισμικής δεξιάς εναντίον του φιλελεύθερου κεντρώου Μακρόν, ο οποίος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές επεκράτησε με καθαρή διαφορά από την επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης, διαδόχου κομματικού σχήματος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (58% έναντι 42%).

Η Λε Πεν επανέκαμψε πολιτικά στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, συγκεντρώνοντας, μάλλον ανέλπιστα, ένα υψηλό εκλογικό ποσοστό, που της επιτρέπει να ασκεί πυκνότερη και περισσότερο θεσμική αντιπολίτευση στη φιλελεύθερη προεδρική πλειοψηφία.

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Λε Πεν υιοθετεί ανάλογες απόψεις, που συναντά κάποιος σε κύκλους δεξιά του κέντρου και της ρεπουμπλικανικής δεξιάς. Η επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης έχει επανειλημμένως εκφέρει τη γνώμη, ότι η covid – 19 δεν είναι υποχρεωτικά η κύρια αιτία θανάτου όσων έχουν προσβληθεί από αυτήν και ότι οι διαρκείς μεταλλάξεις της αποδεικνύουν την επιστημονική ανεπάρκεια ορισμένων φαρμακευτικών ομίλων, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για τη συγκέντρωση πλούτου και διατηρούν εκλεκτικές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις με τις πολιτικές ηγεσίες μεγάλων κομμάτων εργασίας στο δυτικό κόσμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments