Διεθνή

Τουρκικός Τύπος: Ελλάδα και Αμερική απειλούν την Τουρκία!

Τουρκικός Τύπος: Ελλάδα και Αμερική απειλούν την Τουρκία!

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η τακτική της απειλής επιστρατεύεται από τα κυρίαρχα έντυπα μέσα της Τουρκίας εν όψει της πιθανολογούμενης εξόδου του τουρκικού γεωτρύπανου.

Ομοβροντία δημοσιευμάτων του τουρκικού τύπου αναφέρεται σε συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου οι δύο χώρες να στραφούν εναντίον της ενικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της γείτονος. Τα δημοσιεύματα αυτά έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία συζητείται ευρέως η έξοδος γεωτρύπανου της Τουρκίας σε ελληνικά χωρικά ύδατα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η τακτική της απειλής επιστρατεύεται από τα κυρίαρχα έντυπα μέσα της Τουρκίας εν όψει της πιθανολογούμενης εξόδου του τουρκικού γεωτρύπανου.

Για να το επιτύχουν αυτό, προβαίνουν στον αυθαίρετο ισχυρισμό ότι Ελλάδα και  ΗΠΑ απεργάζονται σχέδια εδαφικού ακρωτηριασμού της Τουρκίας, μέσα από ένα συνδυασμό ετερόκλητων γεγονότων.

Ιδιαίτερα, ο τουρκικός τύπος συνδυάζει την επίσκεψη του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα πυραυλικά συστήματα S – 300, τα οποία είναι εγκατεστημένα στη Μεγαλόνησο.

Βέβαια, πρόκειται για προφανή ακροβασία, διότι δεν συγκρίνονται τα ασύγκριτα, δεν συμβαδίζουν τα ασυμβάδιστα.

Οι  S- 300 είναι μια σειρά πυραυλικών συστημάτων εδάφους – αέρους, που βρίσκονται ήδη στην Κρήτη και που δεν σχετίζονται επ’ ουδενί με την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φλώρου στη δυτική όχθη του Ατλαντικού.

Κατά την επίσκεψή του στην Αμερική, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα τονίσει τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα τις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία.  Όσον αφορά, δε,  τα εξοπλιστικά, ο Στρατηγός Φλώρος θα επισκεφθεί το εργοστάσιο παραγωγής των F-35, στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Ντάλας του Τέξας. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναμένεται να δει από κοντά το κορυφαίο μαχητικό της Δύσης, με την Ελλάδα να έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα για απόκτηση 20+20 μαχητικών.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι πρόκειται για αντικειμενικά ασύμβατα μεταξύ τους γεγονότα, που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία, προκειμένου να προλειάνει το έδαφος για την εξυπηρέτηση των δικών της αναθεωρητικών στόχων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments