Πολιτική

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στο Νομό Κιλκίς

Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και βουλευτών της Ν.Δ. στο Νομό Κιλκίς
Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου και την επικοινωνία του σε τοπικό επίπεδο.

Επόμενη στάση, ήταν ο νομός Κιλκίς. Σε αυτή την επίσκεψη η επικεφαλής του κλιμακίου, Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής B’ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσιος Σταμενίτης και η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής κ. Καλυψώ Γούλα επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Το κεντρικό πρόγραμμα του κυβερνητικού κλιμακίου με επικεφαλής την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη περιελάμβανε, επίσκεψη στο Δημαρχείο του Κιλκίς όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κυριακίδη, την παρακολούθηση έργων επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου, συνάντηση με το Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο, αλλά και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Παλατιανού. Παράλληλα, το κλιμάκιο επισκέφθηκε τη Βιομηχανική Περιοχή όπου και συμμετείχε σε σύσκεψη με βασικό θέμα την ενημέρωση της μελέτης και την ένταξη του έργου σύνδεσης ΒΙ.ΠΕ. και σιδηροδρομικού δικτύου ενώ αμέσως μετά ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της πρότυπης Βιομηχανικής Μονάδας «Zincometal S.A.». Τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Τούμπας, είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Μονάδας «Κολιός», επισκέφθηκαν το Λουτρό Πολυκάστρου αλλά και το Τελωνείο των Ευζώνων, συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Παιονίας κ. Κωνσταντίνο Σιωνίδη ενώ νωρίτερα συνομίλησαν με στελέχη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Παιονίας της Ν.Δ..

Αναφερόμενη στην επίσκεψη η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη δήλωσε: « Σήμερα με ένα κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από Βουλευτές, τον κύριο Γεωργαντά και εμένα και πάντοτε με την οργανωτική ευθύνη της Ν.Δ. και της Νομαρχιακής ΔΕΕΠ, έχουμε οργανώσει μία περιήγηση στο νομό, για να δούμε τα προβλήματα, να δώσουμε λύσεις όπου μπορούμε και στο κεφάλαιο της δικής μου αρμοδιότητας επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο αλλά και το Παλατιανό.

Ειδικά για το τελευταίο, είναι ένας πολύ σημαντικός και ενδιαφέρον χώρος, ο οποίος έχει δεχθεί τις φροντίδες του Υπουργείου Πολιτισμού και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας οι οποίες συνεχίζονται και τώρα καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα πρόγραμμα, για την ανάδειξη του χώρου. Αξίζει τον κόπο να επενδύσει κανείς εδώ και αξίζει να προσπαθήσουμε να τραβήξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, καθώς είναι ένας αναδεδειγμένος χώρος, ένας πάρα πολύ ωραίο φυσικό περιβάλλον, στο οποίο φύση και πολιτισμός μαζί, είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφερειακής Ενότητας του Κιλκίς. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι στο Αρχαιολογικό Μουσείο υπάρχει ήδη ένα έργο το οποίο είναι σε εξέλιξη, έχουμε ένα προϋπολογισμό από το εθνικό σκέλος των δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, δυόμιση εκατομμυρίων ευρώ, το οικοδομικό πρόγραμμα είναι σε πλήρη εξέλιξη και ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός ώστε το Σεπτέμβριο να έχουμε και τον ανάδοχο, συγχρόνως η εφορεία αρχαιοτήτων κάνει όλες τις πρόδρομες εργασίες προκειμένου να προχωρήσει στην επανέκθεση μόλις ολοκληρωθεί το οικοδομικό έργο και υπάρχει και ένα όμορο οικόπεδο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ήδη είμαστε σε συνεννόηση με τον κύριο Γεωργαντά ώστε να προωθήσουμε μία ρύθμιση που θα αποδώσει το οικόπεδο αυτό στο χώρο του Μουσείου, προκειμένου να πάμε σε μία επέκταση και όχι μόνο στην αποκατάσταση και ανακαίνιση που είναι δρομολογημένα σήμερα, ώστε το πολιτιστικό απόθεμα του Κιλκίς που είναι ιδιαίτερα πλούσιο και διαχρονικό – αναπτύσσεται στη μεγάλη διαχρονία της ιστορίας μας, να μπορεί να εκτεθεί και να αναδειχθεί με το σωστό τρόπο».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε: «Γίνεται αυτό που η Νέα Δημοκρατία θέλει πάντα να κάνει, δηλαδή να έχει μία επαφή με την ίδια την κοινωνία, τους φορείς αλλά και τους πολίτες για να μπορέσουμε όλοι από κοινού μέσα από αυτήν την ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και πληροφοριών να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση χρειάζεται για να μπορέσει το κυβερνητικό έργο να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά».

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί απρόσκοπτα το σχέδιο αναβάθμισης των σιδηροδρομικών υποδομών της χώρας και σε αυτό το πλαίσιο, η σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ, είναι ένα έργο κομβικής σημασίας.

Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η σχετική μελέτη, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, ενώ η κατασκευή της νέας γραμμής μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει, σήμερα, ότι βρίσκεται σήμερα δίπλα στους πολίτες του Κιλκίς με πλήθος παρεμβάσεων σε κρίσιμους τομείς, όπως η γεωργία και ο πολιτισμός. Ταυτόχρονα, ακολουθεί με συνέπεια μια στρατηγική που εξασφαλίζει προοπτικές ανάπτυξης της Μακεδονίας για το μέλλον».

Η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής κ. Καλυψώ Γούλα επισκέφθηκε το Γηροκομείο Κιλκίς και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης. Στις δηλώσεις της τόνισε: «Επισκέφτηκα το Γηροκομείο Κιλκίς και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς όπου είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω τη σημαντικότητα των δομών αυτών και της κοινωνικής στήριξης που παρέχουν. Στο πλαίσιο της επίσκεψής μου, στο Γηροκομείο Κιλκίς συνομίλησα με τους φροντιστές και τους περιθαλπόμενους και στη συνέχεια στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς ενημερώθηκα από το έμπειρο προσωπικό για το πολύπλευρο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της δομής το οποίο υποστηρίζει την ισότιμη ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία. Αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η στήριξη των πολιτών, σε όλη την Ελλάδα και οι πολιτικές που υλοποιούνται το αποδεικνύουν».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη παραχώρηση συνέντευξης τύπου εκ μέρους των μελών του κλιμακίου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής και με την συμμετοχή τους στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Προέδρου της κ. Μηνά Παπαδόπουλου και με την παρουσία στελεχών του Νομού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments