Διεθνή

Γερουσιαστής Μαλλιωτάκη: Καταπέλτης για Τουρκία

Γερουσιαστής Μαλλιωτάκη: Καταπέλτης για Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: AP

Γερουσιαστής Μαλλιωτάκη: Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η Γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η Γερουσιαστής και μέλος της Επιτροπής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νικόλ Μαλλιωτάκη.

Ενδεικτικό των θέσεων και του ύφους της Ν. Μαλλιωτάκη είναι το ότι χαρακτηρίζει «προσβλητικό» και «εξοργιστικό».

Πιο συγκεκριμένα, η Γερουσιαστής τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ότι «η Κρήτη ήταν μέρος αυτού του χάρτη που ισχυρίζεται ότι είναι τουρκική, το οποίο είναι παντελώς εξοργιστικό και προσβλητικό και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη ώστε να προστατεύσει τα νησιά της. Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να διατηρεί στρατό στα νησιά της, ειδικά όταν βλέπουμε απειλές όπως αυτή».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «η Τουρκία προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες στην περιοχή, κάνουν υπερπτήσεις με στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά νησιά και επίσης, παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και εμπλέκονται σε έρευνες στο Αιγαίο απειλώντας τις σχέσεις του με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ. Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας σχετικά με το γιατί αυτή η πώληση δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά σε μία περίοδο που η Τουρκία λειτουργεί επιθετικά».

Ακόμη, επισήμανε πως «η Τουρκία εκδηλώνει την επιθετικότητα της εναντίον άλλου νατοϊκού συμμάχου είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, βάζει πολλές χώρες στη μέση μιας πιθανής διαμάχης. Και γνωρίζουμε ότι και η Ελλάδα αιτείται στρατιωτικού εξοπλισμού, F-16 καθώς και άλλων μαχητικών αεροσκαφών και φυσικά θέλουμε η Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τον εαυτό της αλλά αυτό που δεν θέλουμε να δούμε είναι οποιαδήποτε κλιμάκωση. Και αυτό που πιστεύουμε είναι ότι παρέχοντας αυτόν τον εξοπλισμό στην Τουρκία, η οποία φέρεται άσχημα κατά κάποιον τρόπο και σίγουρα επιθετικά, είναι μια σημαντική ανησυχία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments