Πολιτική

Τσίπρας: Σκανδαλώδεις οι ανισότητες

Τσίπρας: Σκανδαλώδεις οι ανισότητες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Περιοδεία στο νομό Φωκίδας πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Περιοδεία στο νομό Φωκίδας πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Σχεδόν το σύνολο των πολιτών στις συζητήσεις που είχαν με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ χαρακτήρισαν την ακρίβεια και την έκρηξη του ενεργειακού κόστους στους λογαριασμούς ρεύματος ως το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας σε ομιλία που πραγματοποίησε σε πλατεία της Άμφισσας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και τους λογαριασμούς ρεύματος, τονίζοντας πως «δυστυχώς τα τρία αυτά χρόνια η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φρόντισε να ευνοήσει τους λίγους, τους έχοντες και κατέχοντες. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας περνά πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγαλύτερες από ποτέ, ίσως και από τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «ο ενεργειακός πληθωρισμός της Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος σε ολόκληρη την Ευρώπη», επικαλούμενος τα στοιχεία της Κομισιόν που ανακοινώθηκαν χθες, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη για της επιχειρήσεις και το τρίτο ακριβότερο για τα νοικοκυριά.

Χαρακτήρισε «τρομακτική» την ακρίβεια «για τα σούπερ μάρκετ», ενώ αναφερόμενος στους λογαριασμούς ρεύματος τόνισε πως «η αισχροκέρδεια που γίνεται με τις πλάτες της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξαναγίνει», στηλιτεύοντας τα «golden boys με τους παχυλούς μισθούς και τα bonus εκατομμυρίων στους εαυτούς τους» αλλά και «την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Ο Μακρόν στη Γαλλία εθνικοποιεί τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού και ο κ. Μητσοτάκης την ιδιωτικοποιεί».

Για την υπόθεση Λιγνάδη

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είναι μόνο οι δυσκολίες που ζούμε, αλλά και οι σκανδαλώδεις ανισότητες», κάνοντας λόγο για «αίσθημα έλλειψης δικαιοσύνης στον τόπο» και «αίσθημα ατιμωρησίας» με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Φέρνοντας το παράδειγμα ενός «φτωχοδιαβόλου» που φυλακίστηκε για μία μικροκλοπή στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως «αυτός που έκανε τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, βιασμούς, αφέθηκε χθες ελεύθερος γιατί ήταν κολλητός της εξουσίας».

Αντίστοιχο παράδειγμα «σκανδαλωδών ανισοτήτων» έφερε και με αφορμή την έξωση από πρώτη κατοικία «συνταξιούχου δημοσιογράφου για χρέη 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες την ώρα που  το κόμμα που μας κυβερνά έχει 350 εκατομμύρια ευρώ σε χρέη δανεικά και αγύριστα, το υπουργικό συμβούλιο έχει 12,5 εκατομμύρια δάνεια και ο ίδιος ο πρωθυπουργός 1,3 εκατομμύρια, αλλά αυτοί δεν έχουν κανέναν κίνδυνο να χάσουν τίποτα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments