Διεθνή

Ερντογάν: Ζήτησε αεροσκάφη Ραφάλ από τον Μακρόν

Ερντογάν: Ζήτησε αεροσκάφη Ραφάλ από τον Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: euractiv

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να ζήτησε την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών Ραφάλ, τα οποία έχει προμηθευτεί η Ελλάδα, για την περίπτωση που δεν θα εγκριθεί η πώληση των F-16 από τις ΗΠΑ

Στη σκιά της παραίτησης Ντράγκι στην Ιταλία, έγινε η τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν – Μακρόν το περασμένο Σάββατο, όπου συζήτησαν μεταξύ άλλων τα “αποκλεισμένα” ουκρανικά σιτηρά, αλλά και την προμήθεια του αντιαεροπορικό SAMPT που κατασκευάζει ιταλογαλλική κοινοπραξία.

Πρόκειται για μία κίνηση ελιγμού εκ μέρους της Τουρκίας σχετικά με το ρωσικό σύστημα S – 400, ούτως ώστε να ζητήσει τη διακοπή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Με αυτόν τον τρόπο, η Άγκυρα εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήταν ικανοποιημένες από τη στάση των Τούρκων.

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Θέλουμε να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα στη φάση της υπογραφής για το SAMP-T. Θέλουμε να μπουν οι υπογραφές. Γιατί αυτό έχει μεγάλη σημασία για τα αμυντικά μας συστήματα. Στο θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό (σ.σ.: της Ιταλίας) συμφωνήσαμε πλήρως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όπως συμφωνήσαμε και με τον  Μακρόν. Εύχομαι το συντομότερο δυνατό να υπογράψουμε και να προχωρήσουμε».

Τώρα, αποκαλύπτεται ότι ζήτησε και την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών Ραφάλ, τα οποία έχει προμηθευτεί η Ελλάδα, για την περίπτωση που δεν θα εγκριθεί η προμήθεια των F-16 από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Open, ο Τούρκος πρόεδρος δεν συζήτησε το Σάββατο το βράδυ με τον Γάλλο ομόλογό του μόνο για το αντιαεροπορικό σύστημα, αλλά και για την προμήθεια αεροσκαφών Ραφάλ, εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη για τα F-16 που έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, δεν ανέφεραν ποια ήταν η αντίδραση του Μακρόν στο αίτημα Ερντογάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments