Πολιτική

Καραμανλής: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το μετρό Θεσσαλονίκης

Καραμανλής: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το μετρό Θεσσαλονίκης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού υποδομών και ό,τι έχουμε δεσμευτεί για την πόλη και τη Μακεδονία μας, ισχύει στο ακέραιο» τονίζει σε συνέντευξή του

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού υποδομών και ό,τι έχουμε δεσμευτεί για την πόλη και τη Μακεδονία μας, ισχύει στο ακέραιο» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μακεδονία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Όπως εξήγησε, «με το Μετρό που επιτέλους ολοκληρώνεται, αλλά και με σημαντικά έργα οδικά, σιδηροδρομικά, αντιπλημμυρικά, καθώς και κτιριακών υποδομών, η Θεσσαλονίκη, πλέον γίνεται η πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Ένας σύγχρονος κόμβος μεταφορών και υποδομών».

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε πως τόσα χρόνια δεν είχε γίνει ούτε καν το αυτονόητο για την πόλη. Δηλαδή η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης -όπως και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ή της Πάτρας – με σιδηρόδρομο και με το εθνικό οδικό δίκτυο. «Επιτέλους αυτό γίνεται πραγματικότητα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Τέλος οι ψεύτικες υποσχέσεις. Η οδική σύνδεση με τον προβλήτα 6 κατασκευάζεται ήδη. Ενώ και το σιδηροδρομικό έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και η διαδικασία προχωρά πολύ γρήγορα -με τη μελετοκατασκευή που έχουμε πλέον θεσπίσει για τα σιδηροδρομικά- ώστε να είναι έτοιμο το 2027».

Για το Mετρό Θεσσαλονίκης

Ερωτηθείς για το Μετρό της Θεσσαλονίκης αλλά και τις επεκτάσεις του ο κ. Καραμανλής, αφού ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα εγκαινιάσει μουσαμάδες είπε ότι «δεν προσπαθήσαμε να ξεγελάσουμε τους Θεσσαλονικείς -που αρκετά έχουν υπομείνει τα προηγούμενα χρόνια- αλλά δουλεύουμε συστηματικά και χωρίς μεγάλα λόγια. Έχουμε πει, λοιπόν, ότι τρέχουμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο που έκλεψαν από τη Θεσσαλονίκη οι προσφυγές, ώστε τέλος του 2023 να παραδοθεί στους πολίτες ολοκληρωμένο και λειτουργικό το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης. Συνεπώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments