Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει εμπρησμό

Φωτιά στην Πεντέλη: Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει εμπρησμό
Το βίντεο ήδη εξετάζεται από την ΕΛΑΣ, ενώ έχει διαταχθεί επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη μεγάλη φωτιά της Πεντέλης

Ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ενισχύει τις υποψίες εμπρησμού κι ότι η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα κι προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια, προήλθε από ανθρώπινο χέρι.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που ήδη εξετάζεται από την ΕΛΑΣ και μετέδωσε ο Alpha, στη Χριστούπολη Σπάτων, δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης, φαίνεται ένας μαυροντυμένος άνδρας να βάζει φωτιά σε δένδρο και να φεύγει βιαστικά τη στιγμή που μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά της Πεντέλης. Ο δράστης δεν αντελήφθη ότι οι γείτονες τον παρακολουθούσαν.

«Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε κι άνοιξε το πορτ μπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ήμασταν ξύπνιοι, η φωτιά έκαιγε από πάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω, μετά τον βλέπω να φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεσπούν φλόγες», καταγγέλλει γείτονας που είδε τον μαυροφορεμένο άνδρα.

«Με παραξένεψε που οι κινήσεις του έδειχναν να ψάχνει κάτι στο δέντρο», αναφέρει άλλος αυτόπτης μάρτυρας

«Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός στην Πεντέλη»

Εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι και Μέγαρα.

Η κ. Γκανέ ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με στόχο την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση. Μεταξύ των αδικημάτων που θα ερευνηθούν είναι και αυτά του εμπρησμού, του εμπρησμού δάσους, της παράβασης του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος, κ.ά.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments