Οικονομία

Θεοδωρόπουλος: Πέρασε και επίσημα το 45% της ΙΟΝ

Θεοδωρόπουλος: Πέρασε και επίσημα το 45% της ΙΟΝ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Θεοδωρόπουλος: Το 45% των μετοχών της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ επήλθε στα χέρια της Bespoke SGA Holdings συμφερόντων του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Το 45% των μετοχών της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας ΙΟΝ επήλθε στα χέρια της Bespoke SGA Holdings συμφερόντων του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου, όπως ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρίες.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, αναφερόμενος στην απόκτηση του ποσοστού, δήλωσε: «Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη μας χαρά που θα συμμετέχουμε στην εμβληματική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ. Πιστεύουμε ότι οι προοπτικές για το μέλλον της εταιρείας, των εργαζομένων, των συνεργατών και των καταναλωτών της είναι εξαιρετικά ευοίωνες».

Σε κοινή δήλωσή τους, οι μέτοχοι της ΙΟΝ ανέφεραν: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η εταιρεία μας αποκτά έναν συνέταιρο, όπως είναι ο κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος και θα παραμείνει σε αμιγώς ελληνικά χέρια. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τις ίδιες αξίες, την ίδια ποιότητα και το ίδιο επιχειρηματικό ήθος, που χαρακτηρίζουν την ΙΟΝ στη μακρά ιστορία της».

Να θυμίσουμε πως η συμφωνία είχε επιτευχθεί στις 29 Μαρτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ και ο επιχειρηματίας κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας  αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους.

Η ΙΟΝ ΑΕ  είναι η μεγάλη ελληνική σοκολατοβιομηχανία με ιστορία 92 ετών που έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές. Η ελληνική ταυτότητα της και η σταθερά υψηλή ποιότητα και  μοναδική γεύση των προϊόντων της,  την έχουν ταυτίσει με τις αναμνήσεις τόσο της παιδικής, όσο και της ενήλικης ζωής μας.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο επιχειρηματίας που κατάφερε να δημιουργήσει την ελληνική CHIPITA και να της δώσει διεθνή προσανατολισμό και προοπτική. Βασισμένα στην καινοτομία, τα μοναδικά προϊόντα της εταιρείας αγαπήθηκαν από τους καταναλωτές παγκοσμίως.

Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξαν οι κοινές αρχές και αξίες, το κοινό όραμα για μία δυναμική ανάπτυξη και επέκταση στις αγορές του εξωτερικού, στις οποίες ο κ.  Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, και, τέλος, η ενδυνάμωση και διαιώνιση της ελληνικής ταυτότητας της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας.

Σημειώνεται ότι οι σημερινοί μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν τη διοίκηση της  εταιρείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments