Διεθνή

Ουκρανία: 1,5 δισ. δολάρια μηνιαίως χάρη σε χθεσινή συμφωνία

Ουκρανία: 1,5 δισ. δολάρια μηνιαίως χάρη σε χθεσινή συμφωνία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αν τηρηθούν από τη Ρωσία, οι συμφωνίες που υπογράφηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη για την έναρξη της μεταφοράς γεωργικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας θα αποφέρουν έως και 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε μηνιαία έσοδα για τη χώρα

Η απεμπλοκή 20 εκατομμυρίων τόνων ουκρανικών σιτηρών μπορεί να αποφέρει έως και 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο, εάν βεβαίως το Κρεμλίνο σεβαστεί την υπογραφή του και υπάρξει η σχετική αναγκαία μέριμνα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Αν τηρηθούν από τη Ρωσία, οι συμφωνίες που υπογράφηκαν χθες στην Κωνσταντινούπολη για την έναρξη της μεταφοράς γεωργικών προϊόντων από τα λιμάνια της Ουκρανίας θα αποφέρουν έως και 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε μηνιαία έσοδα για τη χώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μουσταφά Ναγιέμ.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για τους αγρότες μας να πραγματοποιήσουν τη φετινή συγκομιδή και να έχουν τα μέσα να προετοιμαστούν για την επόμενη εκστρατεία σποράς. Επιπλέον, αυτό είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα σε ξένο νόμισμα μηνιαίως», δήλωσε ο Ναγιέμ.

«Ο έλεγχος στα λιμάνια της Οδησσού, του Τσορνομόσκ και του Πιβντένι ήταν και παραμένει εξ ολοκλήρου της Ουκρανίας. Κανένα σκάφος εκτός από εκείνα που προορίζονται για εξαγωγή σιτηρών και συναφών προϊόντων διατροφής και λιπασμάτων δεν πρέπει να υπάρχουν σε αυτά τα λιμάνια», συμπλήρωσε.

«Η απεμπλοκή των λιμανιών δεν συνεπάγεται χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας», κατέληξε ο Ναγιέμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments