Διεθνή

Κίσιντζερ για Ουκρανία: «Μην δεχτείτε την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία»

Κίσιντζερ για Ουκρανία: «Μην δεχτείτε την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία»

Πηγή Φωτογραφίας: The Register Citizen- Αρχείου

Κίσιντζερ για Ουκρανία: Τα πάντα θα πρέπει να είναι εις γνώση του Ουκρανικού λαού, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο αμερικανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσιντζερ ενθαυρύνει με πειστικά επιχειρήματα τόσο την κυβέρνηση της Ουκρανίας όσο και αυτές των χωρών της Δύσης να μην παραχωρήσουν κανένα έδαφος που τους ανήκει στο Ρώσικο στρατό στις όποιες διαπραγματεύσεις διεξαχθούν στο μέλλον προκειμένου να έρθει η λήξη του πολέμου που ξεκίνησε την 24 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Κίσιντζερ είπε χαρακτηριστικά στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι δεν θα πρέπει καν να πέσει  στο τραπέζι ζήτημα παραχώρησης εδαφών και παρότρυνε τη Δύση να είναι αμείλικτη για το τι θα συζητηθεί και τι όχι στις μελλοντικές συνομιλίες.

Τα πάντα θα πρέπει να είναι εις γνώση του Ουκρανικού λαού, πρόσθεσε στη συνέχεια ο άλλοτε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, την ημέρα που ο πόλεμος έκλεισε τον πέμπτο του μήνα.

Κέρδισε Νόμπελ Ειρήνης  το 1973

Γόνος οικογένειας γερμανοεβραίων που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη ναζιστική Γερμανία το 1938, ο κ. Κίσιντζερ μετατράπηκε σε διαμορφωτή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής από τα χρόνια του 1960 ως και τα χρόνια του 1970, όταν διετέλεσε σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας και κατόπιν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Έλαβε Νόμπελ Ειρήνης το 1973 για τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων με την κυβέρνηση αυτού που ήταν τότε το Βόρειο Βιετνάμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments