Οικονομία

Φυσικό αέριο: Η πρόταση της Κομισιόν θα υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις

Φυσικό αέριο: Η πρόταση της Κομισιόν θα υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φυσικό αέριο: Η πρόταση της Κομισιόν θεωρείται βέβαιο ότι θα υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις.

Η πρόταση της Κομισιόν για μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%, θεωρείται βέβαιο ότι θα υποστεί σημαντικές τροποποιήσεις. Προς εκτόνωση βαίνει όπως φαίνεται η ενδοευρωπαϊκή σύγκρουση για υποχρεωτική εξοικονόμηση 15% στο φυσικό αέριο. Σύμφωνα με την DW στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η τσεχική προεδρία της ΕΕ βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με τους μόνιμους αντιπρόσωπους των κρατών μελών, ώστε να παρουσιάσει την Πέμπτη στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας μια συμβιβαστική πρόταση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην λήψη απόφασης.

Η ΕΕ επιδιώκει να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο με προμήθειες από τη Νιγηρία

Η ΕΕ εισάγει το 14% των συνολικών της προμηθειών υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Νιγηρία και υπάρχει δυνατότητα υπερδιπλασιασμού του ποσοστού αυτού, δήλωσε ο Baldwin τηλεφωνικά στο Reuters. Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νιγηρία περιορίζεται από κλοπές και βανδαλισμούς σε αγωγούς, με αποτέλεσμα ο τερματικός σταθμός του παραγωγού φυσικού αερίου Nigeria LNG Ltd στο νησί Bonny να λειτουργεί σε δυναμικότητα 60%.

Η Nigeria NLG ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία NNPC Ltd, στη Shell, στην TotalEnergies και στην Eni. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Τετάρτη ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να μειώσουν τη χρήση φυσικού αερίου κατά 15% από τον Αύγουστο έως τον Μάρτιο. Ο στόχος θα είναι αρχικά εθελοντικός, αλλά θα γίνει υποχρεωτικός εάν η Επιτροπή κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πέρυσι, η Νιγηρία εξήγαγε 23 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου στην ΕΕ, αλλά ο αριθμός αυτός μειώνεται με την πάροδο των ετών. Το 2018 το μπλοκ αγόρασε 36 δισ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Νιγηρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments