Nέα της αγοράς

Να ζητούν απόδειξη κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ζητά από τους τουρίστες η ΑΑΔΕ

Να ζητούν απόδειξη κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ζητά από τους τουρίστες η ΑΑΔΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μην πληρώσετε, αν δεν πάρετε απόδειξη το μήνυμα που στέλνει η ΑΑΔΕ

Να ζητούν απόδειξη κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και την παραμονή του στην Ελλάδα ζητά από τους τουρίστες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέσω της πρωτότυπης και έξυπνης καμπάνιας «Apodixi please».

Για τρίτη χρονιά η διεθνής καμπάνια βρίσκεται στον αέρα και δίνει το «παρών» στα αεροδρόμια της χώρας με ένα διαφημιστικό το οποίο παραπέμπει στα χρώματα και στα εδέσματα της Ελλάδας.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Apodixi Please. Μην πληρώσετε αν δεν πάρετε απόδειξη! Είναι ο νόμος, είναι δικαίωμά σας! Πριν πληρώσετε για ένα προϊόν ή υπηρεσία, ζητήστε ευγενικά απόδειξη λέγοντας “Apodixi Please”, που σημαίνει. “Απόδειξη παρακαλώ!”. Αν δεν σας δώσουν, δεν υποχρεούστε να πληρώσετε. Απολαύστε τη διαμονή σας».

Τα διαφημιστικά παραπέμπουν, μέσω QR Code ή link, στην ειδική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου δίνονται αναλυτικές οδηγίες. «Αυτό το μήνυμα στοχεύει να σας ενημερώσει για τα δικαιώματα των καταναλωτών στη χώρα μας.Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, όλα τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και γενικά σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οι οδηγοί ταξί και περίπτερα) υποχρεούνται να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες» λέει η ΑΑΔΕ ενώ το βίντεο του «Apodixi Please» που έχει ετοιμάσει θα προβάλλεται και από τις οθόνες των αεροπλάνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments